Masjid Agung Sang Cipta Rasa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

ġ

Masjid Agung Sang Cipta Rasa
MASJID AGUNG SANG CIPTA RASA.jpg

Masjid Agung Sang Cipta Rasa

Masjid Agung Sang Cipta Rasa is located in Topografi Jawa
{{{alt}}}
Dipitontonaké jroning Topografi Jawa
Informasi dhasar
Dunung Jalan Keraton Kasepuhan 43, Kelurahan Kesepuhan, Kecamatan Lemahwungkuk, Kota Cirebon, Jawa Barat, Indonesia
Koordinat geografi 6°43′32″S 108°34′12″E / 6.725547°S 108.569919°E / -6.725547; 108.569919Koordinat: 6°43′32″S 108°34′12″E / 6.725547°S 108.569919°E / -6.725547; 108.569919
Afiliasi agama Islam
Dhèskripsi arsitèktur
Arsitèk Sunan Kalijaga
Jinis arsitèktur Masjid
Taun rampung ca. 1480
Spesifikasi

Masjid Agung Sang Cipta Rasa (dikenal uga kados Masjid Agung Kasepuhan utawa Masjid Agung Cirebon) yaiku sawijining masjid kang ana ing njero kompleks Keraton Kasepuhan, Cirebon, Jawa Barat, Indonesia.

Bab lan Paragraf

Arsitektur[sunting | sunting sumber]

Kekhasan masjid iki antarane yaiku ana ing letak atap kang ora duwé puncak atap kados lazim atap-aétap masjid liyane ing Pulau Jawa.

Masjid iki kaperang dadi lara ruangan, yaiku beranda lan ruangan utama.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]