Masjid Ampel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Masjid Ampel diadegaké taun 1421 ing Raden Mohammad Ali Rahmatullah utawa Sunan Ampèl lan direwangi sahabaté yaiku, Mbah Sholeh lan Mbah Sonhaji, lan direwangi para santri [1]. Ing ndhuwur lemah ing desa Ampèl (sakiki Kelurahan Ampel,) Kecamatan Semampir kira-kira 2 kilometer sak arah wetan Tretek Abang (Jembatan Merah). Sunan Ampèl sakliyané ngadekake Masjid Ampèl, uga ngadekake Pondok Pesantren Ampèl[1]. Masjid Ampèl kagolong masjid kuno kang ana di bagean wètan Kuta Surabaya, Jawa Wétan[1]. Masjid iki ngadeg kang digawe ing Sunan Ampel, lan ing sakubenge ana komplek pasararean Sunan Ampel lan pasareane Kiai Haji Mas Mansur(lair ing Surabaya, Jawa Wétan, 25 Juni 1896 – tilar donya ing Surabaya, Jawa Wétan, 25 April 1946 kanthi umur49 taun) iku tokoh Islam lan pahlawan nasional Indonésia[1]. Panjenengané disarèkaké ing Pasaréyan Gipo, sisih wétan Masjid Ampèl, Surabaya. Sakjroning jaman saiki, Masjid Ampel ndadekake salah sijiné tlatah wisata ing daerah sakubengé ing tlatah Surabaya [1] . Masjid Ampèl uga dikubengi karo bangunan kang berarsitektur Tiongkok lan Arab.Lan ing saping kiwané masjid Ampèl , ana salah sijiné sumur kang diyakini ana tuahé lan bisa dimumpangatake ing wong kang ndhuweni kepercayaan kanggo guatake janji utawa sumpah [1].

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id) http://suara-santri.tripod.com/files/nasional/nasional1.htm. Keaslian Masjid Ampel Ada di 16 Tiang Utama.(diunduh ing tanggal 3 Maret 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masjid_Ampel&oldid=829526"