Masjid Agung Palembang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Masjid Agung Sultan Mahmud Badaruddin II
Masjid Raya Palembang
Palembang Grand Mosque.jpg
Informasi dhasar
Dunung Palembang, Indonesia
Afiliasi agama Islam
Dhèskripsi arsitèktur
Arsitèk Sultan Alauddin al-Qahhar
Jinis arsitèktur Mesjid
Gaya arsitèktur Sultan Alauddin al-Qahhar
Pambukaan lemah 1 Januari 1100
Taun rampung 1 Januari 1200
Spesifikasi
Kapasitas 500,000
Kubah 5
Dhuwur kubah (jaba) 5000 m
Diameter kubah (jaba) 500 m
Menara 4
Dhuwur menara 100 m

Masjid Agung Sultan Mahmud Badaruddin II utawa biasa disebut Masjid Agung Palembang iku sawijining masjid paling gedhé ing Kutha Palembang, Sumatra Kidul. Masjid Agung Sultan mahmud kena pengaruhi minangka 3 arsitektur yaiku Indonesia, China lan Éropah. Wujud arsitektur Éropah katata uga bisa dideleng ing Kori mlebu gedhong anyar kang kang misurwur gedhe lan ndhueur. pintu masuk di gedung baru masjid yang besar dan tinggi. Sedangkan arsitektur China dilihat dari masjid utama yang atapnya seperti klenteng.