Masjid Raya Ganting

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Masjid Raya Ganting
Masjid Raya Ganting crop.jpg

Masjid Raya Ganting pada Agustus 2012

Informasi dhasar
Dunung Jalan Ganting Nomor 10, Kelurahan Ganting, Kecamatan Padang Timur, Kota Padang, Sumatera Barat, Indonesia
Afiliasi agama Islam
Kapemimpinan Wakaf
Situs Wèb www.masjidrayagantiang.com
Dhèskripsi arsitèktur
Jinis arsitèktur Masjid
Gaya arsitèktur Neoklasik Eropa[1]
Arah facade Tenggara
Pambukaan lemah 1805
Taun rampung 1810
Spesifikasi
Dawa 42 meter
Amba 39 meter
Menara 2

Masjid Raya Ganting (uga katulis lan dilafalake Gantiang ing bahasa Minangkabau) yaiku sawijining masjid kang ana ing Kelurahan Ganting, Kecamatan Padang Timur, Kota Padang, Sumatera Kilén, Indonesia. Diadhékake wiwit taun 1805, masjid iki kacathet kados masjid paling tua ing Padang lan salah sawijining kang paling tua ing Indonesia sarta sampun dadi cagar budaya.


Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]