Fernando Alonso

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Fernando Alonso
AlonsoCanada2011.jpg
Fernando Alonso ing GP Kanada 2011
Miyos Fernando Alonso Diaz
29 Juli 1981 (umur 32)
Flag of Spain.svg Oviedo, Deportivo, Spanyol
Aktif ing F1 2001; 2003-…
Tim Minardi (2001)
Renault F1 (2003-2006; 2008)
McLaren-Mercedes (2007)
Balapan pisanan Australia 2001
Menang pisanan Hungaria 2003
Jawara donya kaping 2 (2005-06)

Fernando Alonso Diaz (alias Fernando Alonso, miyos wonten Oviedo, Deportivo, Spanyol, tanggal 29 Juli 1981), punika tiyang Formula 1 saking Spanyol, sapunika piyambakipun guyup sareng Renault. Alonso sampun menangaken kalih gelar juwara donya ing taun 2005-06 sareng tim Renault. Alonso naté guyup sareng tim McLaren ing taun 2007, nanging ing taun 2008 piyambakipun balik malih dhateng Renault.

Alonso miwiti debutipun ing F1 taun 2001 sareng tim Minardi F1. Piyambakipun nyithak rekor sajarah ing taun 2003, nalika dados paraih pole position paling anèm ing GP Malaysia lan juwara GP paling anèm ing Hungaria (dipunpecahaken déning Sebastian Vettel ing GP Italia 2008).

Cathetan prestasi[sunting | sunting sumber]

  • 1982, Karting
  • 1988-1989, Karting, Asturias Championship, Jawara (2 kali); Galicia Championship, Jawara
  • 1990-1991, Asturias Championship, Jawara; Vasc Championship, Jawara; Peringkat II Nasional karting Spanyol
  • 1993-1994, Karting, Kejuaran Nasional Junior Spanyol, Jawara
  • 1995, Karting, Kejuaran Nasional Junior Spanyol, Jawara Karting, Posisi III donya karting
  • 1996, Karting, Kejuaraan Dunia Karting junior, Jawara Karting, Kejuaran Nasional Junior Spanyol, Jawara Karting, Trofeo Estival (Italia), Jawara Karting, Karting Marlboro Masters, Jawara
  • 1997-1998, Karting, Kejuaran Nasional Grup A Spanyol, Jawara; Karting, Grup A Italian Championship, Jawara; Karting, European Championship, runner-up
  • 1999, Euro-Open Movistar Nissan Championship (6 menang, 9 pole position, 8 fastest lap), Juara
  • 2000, Formula 3000, FIA F3000 Championship, 1 kali meunang, kaping 4; Formula 1, Minardi, test driver
  • 2001, Formula 1, Minardi-European, 0 poin, kaping 23
  • 2002, Formula 1, Renault, test driver
  • 2003, Formula 1, Renault, 55 poin, kaping 5
  • 2004, Formula 1, Renault
  • 2005, Formula 1, Renault, Jawara Donya
  • 2006, Formula 1, Renault, Jawara Donya
  • 2007, Formula 1, McLaren-Mercedes, kaping 3
  • 2008, Formula 1, Renault

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fernando_Alonso&oldid=815769"