Giancarlo Fisichella

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Giancarlo Fisichella
Giancarlo Fisichella 2009 Australia.jpg
Fisico ing GP Australia 2009
Miyos 14 Januari 1973 (umur 41)
Flag of Italy.svg Roma, Italia
Aktif ing F1 1996-…
Tim Minardi (1996)
Jordan (1997; 2002-03)
Benetton/Renault (1998-2001; 2005-07)
Sauber (2004)
Force India (2008-09)
Ferrari (2009)
Balapan pisanan GP Australia 1996
Menang pisanan GP Brazil 2003
Situs resmi

Giancarlo Fisichella (akrab dipinundang Fisi utawi Fisico, lair ing Roma, Italia, 14 Januari 1973; umur 41 taun) punika satunggiling pambalap Formula 1 asal Italia. Piyambakipun sapuniki mbalap minangka pambalap panggantos Felipe Massa kanggé tim Scuderia Ferrari. Sadèrèngipun ing Ferrari, Fisico sampun mbalap sesarengan tim Minardi, Jordan, Benetton/Renault, Sauber, lan Force India. Fisico sacara resmi mbalap kanggé tim Ferrari wiwit GP Italia 2009 dumugi ahir usum. Ing sanjawining F1, Fisico ugi kagungan setunggal tim balap GP2 kanthi nami FMS International. Piyambakipun ugi tumut dados sponsor kanggé tim SLF AS Roma.

Dumugi sapuniki, Fisichella sampun menangi balapan F1 kathaipun kaping tiga. Kamenangan perdhananipun (GP Brazil 2003) kaétang istiméwa sanget lan unik, amargi panjenenganipun dipunsahaken minangka pamenang sanès ing inggil trèk, nanging liwat sidhang pangadilan bandhing FIA ing Paris gangsal dinten sasampunipun lomba. Fisico lajeng pikantuk piala kamenanganipun sasampunipun nengga laminipun kalih minggu ing GP San Marino.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]