Felipe Massa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Felipe Massa
Felipe Massa 2008 Algarve.jpg
Felipe Massa ing Autódromo Internacional do Algarve nalika tes Formula Siji taun 2008.
Miyos Felipe Massa
25 April 1981 (umur 32)
Flag of Brazil.svg Sao Paulo, Brazil
Aktif ing F1 2002; 2004-…
Tim Sauber-Petronas (2002; 2004-05)
Scuderia Ferrari (2003; 2006-…)
Balapan pisanan GP Australia 2002
Menang pisanan GP Turki 2006
Situs resmi

Felipe Massa (miyos wonten Sao Paulo, Brasil, tanggal 25 April 1981), punika tiyang Formula 1 saking Brazil, sapunika piyambakipun guyup sareng Ferrari. Massa nyaris dados juwara donya ing mangsa 2008, nanging piyambakipun kawon setunggal poin saking Lewis Hamilton wonten ing klasemen pungkasan. Piyambakipun miwiti debutipun ing F1 taun 2002 sareng tim Sauber-Petronas. Kamenangan kaping sepindhah dipun raih ing GP Turki 2007.


Cathetan prestasi[sunting | sunting sumber]

  • 2002: Sauber-Petronas, 4 poin – kaping 13
  • 2003: Ferrari, test driver
  • 2004: Sauber-Petronas, 12 poin – kaping 12
  • 2005: Sauber-Petronas, 11 poin – kaping 13
  • 2006: Ferrari, 80 poin – posisi 3
  • 2007: Ferrari, 94 poin – posisi 4
  • 2008: Ferrari, 97 poin – runner up

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Felipe_Massa&oldid=815771"