Sébastien Buemi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sébastien Buemi
Sébastien Buemi - Pilote - Visage - Spa Francorchamps 2008.jpg
Lair 31 Oktober 1988 (umur 25)
Flag of Switzerland.svg Aigle, Canton of Vaud, Swiss
Sejarah karier dalam ajang Formula Satu
Kewarganegaraan Flag of Switzerland.svg Swiss
Jumlah lomba 27
Juara dunya 0
Menang 0
Podium 0
Total poin 13
Posisi pole 0
Lap tercepat 0
Balapan Kapisanan Grand Prix Australia 2009
Balapan Pungkasan Cithakan:Latest F1GP

Sébastien Olivier Buemi (dipuntépang kaliyan asma Sebastien Buemi, lair ing Aigle, Canton Vaud, Swiss, 31 Oktober 1988; umur 25 taun) inggih punika tiyang pembalap Formula 1 asal Swiss. Piyambakipun ing wanci punika médhun balapan memperkuat tim Scuderia Toro Rosso sami kaliyan rekan éetim asal Spanyol, Jaime Alguersuari.

Pra-Formula 1[sunting | sunting sumber]

Formula Junior dan A1GP[sunting | sunting sumber]

Saksampuné berkecimpung cékap lami ing balapan gokart, Buemi nyobi peruntungan ing Formula BMW Jerman ing taun 2004 lan 2005, kaliyan aslil saben P3 (2004) lan P2 (2005) ing klasemen pungkasan. Lan ing final Formula BMW Dunia ing 2005 piyambakipun kaasil dados runner-up.

Saksampuné sukses ing FBMW, piyambakipun lantas turun balapan sépisan ing Formula 3 Spanyol, lan lajéng ing taun 2006 piyambakipun pidah ing ajang Formula 3 Euroseries, kaliyan asil P12 klasemen pungkasan. Piyambakipun bertahan ing pundhi ngantos musim 2007 usai, lan asilipun inggih puniks P2 ing klasemen pembalap. Sanesipun punika piyambakipun ugi turun ing ajang Ultimate Masters of Formula 3 lan Macau Grand Prix. Lajeng ing A1GP musim 2006-07, Buemi dados salah satunggaling pembalap tim F1 Swiss, ngantosan kaliyan Neel Jani lan Marcel Fassler. Tim Swiss piyambak finish ing panggenan 8 klasemen pungkasan .

GP2 Series[sunting | sunting sumber]

Buemi lantas kadaftar minangka pembalap kangge ART Grand Prix ngantosaken Michael Ammermuller ingkang cedera ing musim GP2 2007. Ing debutnnipun ing Monaco, piyambakipun katingal mukau kaliyan wonten ing P4 saat kualifikasi lan finish ke-7 saat balapan. Ing musim 2008 piyambakipun pindah ing Arden International Team ingkang nggadahi Christian Horner, kange turun ding i GP2 Asia Series.[1] Hsilipun inggih punika posisi runner up klasemen pungkasan kaliyan sekali menang lan kaping sekawan podium kedua. Sanesipun ing GP2 Asia Series, Buemi ugi turun ing GP2 International Series, Ing pundhi piyambakipun balapan sprint race, ananging gagal ing feature race amargi prekawis teknik. Ing pungkasan musipiyambakipun mungkasi kejuaraan kaliyan wonten ing P6 klasemen pungkasan.

Formula 1[sunting | sunting sumber]

Red Bull Racing[sunting | sunting sumber]

18 September 2007, Buemi ngemudi mobil Red Bull Racing ing testing F1 di Jerez. Piyambakipun kalebet ing tiga pembalap ingkang cepat ing sesi kasebut ing wingking Timo Glock aking BMW Sauber lan Vitantonio Liuzzi saking Scuderia Toro Rosso, ananging wonten ing ngajeng Rubens Barrichello (Honda) dan Nelson Piquet Junior (Renault). Tanggal 16 Januari 2008, tim RBR mgkonfirmasiaken menawi Buemi badhe ngelangkungi test driver menika kangge musim 2008. [2] Kemudian pada GP Jepang 2008, Buemi ngemudiaken mobil medis FIA saksampune sopir regular Dr Jacques Tropenat ngelampahi prekawis ing pamirenganipun. [3]

Scuderia Toro Rosso[sunting | sunting sumber]

Tanggal 19 September 2008, tim adik saking RBR, Scuderia Toro Rosso (STR) ngumumaken bahwa menika badhe ngagem jasa Buemi minangka pembalap kangge musim 2009.[4] Penandatanganan kontrak sendiri dilakukan pada tanggal 9 Januari 2009.[5] Dengan hal tersebut, Buemi menjadi pembalap Swiss pertama sejak Jean-Denis Délétraz yang turun di GP Eropa 1995 kaliyan tim Pasific Racing. Buemi miwiti debutipun kaliyan sae ing GP Australia 2009 kaliyan gayuh setunggal poin di P8, piyamnakipun lantas naik ingP7 lan angsal tambahan satu poin saksampune Lewis Hamilton terkena diskualifikasi (DQ). Dan di China ia kembali meraih poin dengan finish di P8 dalam balapan basah kasebut. Saklajengipun, Buemi mboten sahed rawuh angka utawi sukses finish pinten-pinte kali ing posisi 10 ageng. Poin bersih nggadahiBuemi dapatkan saat finish ing P7 GP Brazil, dln P8 GP Abu Dhabi.

Statistik[sunting | sunting sumber]

Biodata[sunting | sunting sumber]

Nama lengkap: Sebastien Olivier Buemi
Tempat tanggal lahir: lair ing Aigle, Swiss, 31 Oktober 1988; umur 25 taun
Status: Single
Debut F1: Australia 2009 (bersama Scuderia Toro Rosso)

Musim ke musim[sunting | sunting sumber]

  • 2009: Formula 1, Scuderia Toro Rosso – 6 poin (posisi 16 klasemen)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Arden target return to form in 2008", autosport.com, 2007-01-10. diaksès tanggal 2007-01-13. 
  2. ^ "Buemi confirmed as Red Bull reserve", Autosport, 2008-01-16. diaksès tanggal 2008-01-16. 
  3. ^ "Buemi's F1 "race" debut". Autosport 194 (3): p. 15. October 2008.
  4. ^ "Buemi to race with Toro Rosso in 2009", Yahoo Sport, 2008-09-19. diaksès tanggal 2008-09-19. 
  5. ^ "Toro Rosso confirm Buemi for 2009", autosport.com, 2009-01-09. diaksès tanggal 2009-01-09. 


Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Sébastien Buemi ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sébastien_Buemi&oldid=836881"