Nick Heidfeld

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nick Heidfeld
Nick Heidfeld 2010 Japan.jpg
Heidfeld di Jepang 2010
Lair 10 Mei 1977 (umur 37)
Flag of Germany.svg Monchengladblach, Jerman
Sejarah karier dalam ajang Formula Satu
Kewarganegaraan Flag of Jerman Jerman
Tim saat ini Lotus Renault GP
Mobil nomor 9
Jumlah lomba 185 (183 start)
Juara dunya 0
Menang 0
Podium 13
Total poin 259
Posisi pole 1
Lap tercepat 2
Balapan Kapisanan Grand Prix Australia 2000
Balapan Pungkasan Grand Prix Hongaria 2011
Klasemen 2010 P18 (6 pts)

Nick Lars "Nicklaus" Heidfeld (dipuntépang kaliyan asma Nick Heidfeld, lair ing Monchengladblach, Jerman, 10 Mei 1977; umur 37 taun, julukanipun Quick Nick utawi Nick the Hi-Di-Fi[1]) inggih punika seorang pembalap Formula 1 asal Jerman. Kapungkasan kali piyambakipun balapan ing F1 inggih punika saat memperkuat tim Lotus Renault GP minangka pembalap pengganti sawetara Robert Kubica. Ing jawi pintèn-pintèn kesuksesanipun, Heidfeld ngantos wanci punika nyèrat dados salah satunggaling pembalap F1 era abad 21 ingkang dereng natè menangi balapan ing sanga musim karieripun ing F1. Ing wanci punika Heidfeld sampun nderek balapan langkung saking 150 kali, ing pundhi piyambakipun nate mimpang sekalipun. Piyambakipun kaserat ing salah satunggaling saking tiga pembalap F1 sepanjang sejarah ingkang dereng ngraih kemenangan setunggal kalipun, ing pundhi piyambakipun berbagi bersama Stefan Johansson.

Kauripan ing wanci punika[sunting | sunting sumber]

Nick Heidfeld ingkang mbabar ing Mönchengladbach, Jerman nggadahi iki tinggi 1,67m, lan menika salah satunggaling pembalap terpendek ing F1 ing wanci punika. Piyambakipun ngggadahi hobi berolahraga lan madang . Makanan favoritipun yaiku daging angsa, sawetara inuman favoritnya inggih punika Virgin Pinacolada lan Testarossa. Olahraga favorit Nick inggih punika sepakbola lan basket.[2] Heidfeld sendiri menika tiyang pengagum berat pemain basket AS, Shaquille O'Neal.

Heidfeld ing wanci punika manggen ing Stäfa, Swiss kaliyan tunangannya Patricia, anak perempuannya ingkang asmanipun Juni (lahir wulan Juli 2005) lan kalih anak laki-laki ingkang kawiwitan asmanipun Joda (lahir Juli 2007), lan ingkang kaping kalih asmanipun Justus (lahir Agustus 2010).[3][4] Heidfeld nggadahi saudara kandung bernama Tim, lan Sven Heidfeld, ingkang ugi nate turun minangka pembalap, ananging ing wanc punika merdamel minangka komentator balap kangge TV Jerman.

Pra Formula 1[sunting | sunting sumber]

Nick ngawali karieripun ing yuswa ingkang sanget belia, sanga taun, ing kejuaraan klub, bersama klub Kerpen-Manheim. Ing yuswa ke-13, piyambakipun dados ingkang ngajeng ing kejuaraan DMV Karting Nordrhein-Westfalen lan nggayuh panggenan kaping gangsal ing Nordrhein-Westfalen Cup. Taun saklajengipun , ing taun 1991, piyambakipun pikoleh panggenan ingkang kaping tiga ing ADAC Junior Trophy lan dados anggota tim nasional ADAC Junior serta pemenang International CIK junior. Ing taun 1992 piyambakipun nggayuh posisi kaping gangsal ing kejuaraan karting Jerman junior sakderengipun pikoleh izin mlebet ing World Championship ing Laval, Prancis (Formula A).[2] Ing taun 1994 piyambakipun pikoleh kemenangan ing kejuaraan Formula Ford Jerman 1600, ing pundhi Nick njuarai walu saking sanga pertandingan. Kesuksesan punika dipunderekaken dening kemenangan saklajengipun ing 1995. Kali punika, piymabakipun njuarai ajang Formula Ford Jerman Internasional 1800 kaliyan sekawan kemenangan lan gangsal podium finis, lan nyabet posisi runner-up kejuaraan Formula Ford 1800 Jerman.[2]

Formula 1[sunting | sunting sumber]

1997-1999: McLaren-Mercedes[sunting | sunting sumber]

Mobil McLaren F3000 Nick Heidfeld.

Statistik[sunting | sunting sumber]

thumb|right|Baju balap Nick Heidfeld.

Musim ke musim[sunting | sunting sumber]

  • 1986, Karting
  • 1988, Kerpen-Mannheim Club Championship
  • 1990, Nordrhein-Westfalen DMV league's Karting, juara
  • 1991, ADAC junior Trophee, ke-3 / Kejuaraan Eropa lan Dunia
  • 1992, Juara Junior German Championship of Karting, ke-5
  • 1993, Formula A di Laval
  • 1994, Formula Ford Jerman (1600), juara
  • 1995, Formula Ford Jerman (1800 International), juara; Formula Ford Jerman, ke-2
  • 1996, Formula 3 Jerman, ke-3
  • 1997, Formula 3 Jerman, juara
  • 1998, F3000 Internasional, ke-2
  • 1999, F3000 Internasional, juara, McLaren test driver
  • 2000, Formula 1 (Prost Grand Prix), 0 poin
  • 2001, Formula 1 (Sauber), ke-8, kaliyan 12 poin
  • 2002, Formula 1 (Sauber), ke-10, kaliyan 7 poin
  • 2003, Formula 1 (Sauber), ke-14, kaliyan 6 poin
  • 2004, Formula 1 (Jordan GP), ke-16, kaliyan 3 poin
  • 2005, Formula 1 (Williams F1), ke-11, kaliyan 28 poin
  • 2006, Formula 1 (BMW-Sauber), ke-9, kaliyan 23 poin
  • 2007, Formula 1 (BMW-Sauber), ke-5, kaliyan 61 poin
  • 2008, Formula 1 (BMW-Sauber), ke-6, kaliyan 60 poin
  • 2009, Formula 1 (BMW-Sauber), ke-13, kaliyan 19 poin
  • 2010, Formula 1 (BMW-Sauber), ke-18, kaliyan 6 poin

Rekor Formula 1[sunting | sunting sumber]

Rekor Nomor
Paling banyak meraih angka tanpa menang 240
Paling banyak podium tanpa menang 13
Finish resmi secara konsekutif 41 (Perancis 2007Italia 2009)
Finish balapan secara konsekutif 33 (Cina 2007Italia 2009)
Finish terbanyak dalam satu musim* 18 (dari 18 balapan di musim Cithakan:F1)

* Berbagi rekor bersama Tiago Monteiro (18 dari 19 di Cithakan:F1) dan Felipe Massa (18 dari 19 di Cithakan:F1)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ méndhèt julukan saking istilah televisi HD (High Definition) ingkang lajèng dipunplesetakèn dados Hi-Di-Fi amargi kecepatan Heidfeld ingkang ckap kencang.
  2. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng NickF1
  3. ^ "Heidfeld to pay flying visit to newborn son", uk.reuters.com, 2007-07-21. diaksès tanggal 2007-07-21. 
  4. ^ Meint, Alexandra (2010-08-16). "Nick became father for the third time!". nickheidfeld.com. Nick Heidfeld. http://www.nickheidfeld.com/?1001A0A1A9117. Retrieved 2010-08-17.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nick_Heidfeld&oldid=865874"