Nico Rosberg

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nico Rosberg
Nico Rosberg 2010 Canada.jpg
Rosberg di Kanada 2010
Lair 27 Juni 1985 (umur 28)
Flag of Germany.svg Wiesbaden, Jerman
Sejarah karier dalam ajang Formula Satu
Kawarganegaraan Flag of Jerman Jerman
Cacahé lomba 128
Juwara donya 0
Menang 1
Podium 7
Cacahé poin 399.5
Posisi pole 1
Lap paling cepet 4
Balapan kapisanan Grand Prix Bahrain 2006
Menang Kapisanan Grand Prix Cina 2012
Menang Pungkasan Grand Prix Cina 2012
Balapan pungksan Cithakan:Latest F1GP
Klasemen 2012 Posisi 9 (93 poin)

Nicolas Erik Rosberg (alias Nico Rosberg, lair ing Wiesbaden, Jerman, 27 Juni 1985; umur 28 taun) inggih punika tiyang pembalap Formula 1 ingkang sakpunika memperkuat tim Mercedes GP. Aslinipun piyambakipun ménika produk asli binaan tim Williams. piyambakipun turun ing ajang Formula 1 kaliyan mbéta bendera negara Jerman. Sakdéréngipun karier juniornya, Rosberg turun kLiyn bendera negara Finlandia. Ayahnya, Keke Rosberg, ugi ménika juara dunia F1 taun 1980 bersama tim Williams. Nico miwiti karier F1 ing GP Bahrain 2006, lan lajéng nyérat fastest lap ing balapan debutnya kasébut . Nico bahkan kedhah nunggu ngantos 111 balapan ing wiwit karier F1-nya kasébut kanggé sagd menangi lomba kawiwitan ing GP Cina 2012. Piyambakipun dados pembalap Mercedes GP pertama ngantos Juan Manuel Fangio ing GP Italia 1955 ingkang mbétahakn menangi balapan.

Profil[sunting | sunting sumber]

Rosberg ménika putra saking pembalap legendaris Finlandia, Keke Rosberg lan garwanipun ingkang berdarah Jerman, Sina. piyambakipun sejatosipun tasih berdarah Finlandia, ananging amargi piyambakipun lahir ing Wiesbaden, Jerman, mila Nico memutuskan kanggè dados warga negara Jerman. Ing wanci punika Nico nggadahi kalih kewarganegaraan (Jerman lan Finlandia), ananging ayahipun lajeng nyaranaken supados Nico turun kaliyan bendera Jerman ing ajang F1.[1] Masalah ini kemudian sempat menjadi bahan kontroversi karena di ajang junior sebelum F1, Nico turun dengan bendera Finlandia.[2] Nico Rosberg juga ternyata tidak bisa bicara dalam basa Finlandia (Suomi), ia fasih berbasa Jerman, Prancis, Italia, lan Inggris.

Karier junior[sunting | sunting sumber]

Nico Rosberg sebagai juara Formula BMW 2002.

Nico Rosberg miwiti karier juniornya ing taun 1996 ing ajang karting ing yuswa enggal 11 taun. piyambakipun lantas nggantos ing Formula BMW ing taun 2002, ing pundhi piyambakipun lajeng menangi ajang kasebut . Lajeng ayahipun mengajaknya mlebet ing tim gadahanipun pribadi ingkang turun ing ajang Formula Three Euroseries lan F3 lokal Eropa. Ing musim debutnya ing F3 Euroseries 2003, Rosberg namung mbetahaken menangi setunggal lomba saja inggih punika ing Sirkuit Le Mans serta tiga kali podium ing seri Hockenheimring, Nurburgring, lan A1-Ring. Nico lantas berhasil finish ing P8 klasemen kaliyan 45 poin. Saklajengipun ing musim 2004, kaliyan tasih bertahan ing tim ingkang sami , Nico nate menangi balapan seri perdana ing Hockenheimring ingkang kaping kalih (sprint race lan feature race). Ananging malih wonten prekawis reliabilitas nghinggapi Rosberg. Piyambakipun namung nyerat setunggal kemenangan tambahan ing Nurburgring lan lajeng finish P4 ing klasemen kaliyan 70 poin.

Karier Formula Setunggal[sunting | sunting sumber]

2006-2009: Williams F1[sunting | sunting sumber]

Nico Rosberg di GP Kanada 2006.
Nico Rosberg menyalip Nick Heidfeld di GP Brasil 2007.

Ing yuswa 17 taun ing taun 2002, piyambakipun ngetes mobil F1 tim Williams minangka hadiah atas prestasi dados juara Formula BMW. Lan aking punika aroma Nico Rosberg minangka calon pembalap besar tercium dening Frank Williams.[3] Frank lantas menjanjikannya kursi ing masa mendatang jika Nico tetap tampil sae ing ajang junior.

Statistik[sunting | sunting sumber]

Musim ke musim[sunting | sunting sumber]

Musim Seri Tim Lomba Menang Pole F/Lap Podium Poin Posisi
2001 Formula BMW Junior Cup Iberia 3 0 0 0 0 38 ke-18
2002 Formula BMW ADAC VIVA Racing 20 5 9 1 13 264 Juara
2003 Formula Three Euroseries Team Rosberg 20 1 1 2 5 45 ke-8
Masters of Formula 3 1 0 0 0 0 N/A NC
Grand Prix Makau Carlin Motorsport 1 0 0 0 0 N/A NC
Korea Super Prix 1 0 0 0 0 N/A ke-11
2004 Formula Three Euroseries Team Rosberg 19 3 2 2 5 70 ke-4
Grand Prix Makau 1 0 0 0 0 N/A NC
Masters of Formula 3 1 0 0 0 0 N/A ke-6
Bahrain Superprix 1 0 0 0 1 N/A runner-up
2005 GP2 Series ART Grand Prix 23 5 4 5 12 120 Juara
2006 Formula 1 Williams 18 0 0 1 0 4 ke-17
2007 Formula 1 AT&T Williams 17 0 0 0 0 20 ke-9
2008 Formula 1 AT&T Williams 18 0 0 0 2 17 ke-13
2009 Formula 1 AT&T Williams 17 0 0 1 0 34.5 ke-7
2010 Formula 1 Mercedes GP Petronas 19 0 0 0 3 142 ke-7
2011 Formula 1 Mercedes GP Petronas 19 0 0 0 0 89 ke-7

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Mercedes GP

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nico_Rosberg&oldid=843371"