Lewis Hamilton

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lewis Hamilton
Hamilton 2011 British GP.jpg
Lair 7 Januari 1985 (umur 29)
Flag of England.svg Stevenage, Inggris
Sejarah karier dalam ajang Formula Satu
Kawarganegaraan Flag of the United Kingdom Inggris
Cacahé lomba 90
Juwara donya 1 (Cithakan:F1)
Menang 17
Podium 42
Cacahé poin 723
Posisi pole 19
Lap paling cepet 11
Balapan kapisanan Grand Prix Australia 2007
Menang Kapisanan Grand Prix Kanada 2007
Menang Pungkasan Grand Prix Abu Dhabi 2011
Balapan pungksan Cithakan:Latest F1GP
Klasemen 2011 P5 (227 poin)

Lewis Hamilton utawa lengkapé Lewis Carl Hamilton (lair ing Stevenage, Britania Raya, 7 Januari 1985; umur 29 taun) yaiku pembalap Formula One berkebangsaan Britania Raya kang saiki mbéla ing tim McLaren.[1] Sakwisé menangké kejuaraan karting, Hamilton nandatangani kontrak karo Young Driver Program McLaren ana ing kontrak pembangunan ing taun 1992 nalika numuré 12 taun.[1] Taun 2005 Dhéwéké menangké balap Formula Telu Euroseries karo tim ASM.[1] Kontak pisanan Hamilton karo motor sport yaiku nalika nyetir remot control (RC) mobil.[2] Hamilton dadi juara dunia paling enom sakdawané sejarah F1 nalika bisa juara taun 2008.[1] Nalika kuwi umuré nembe 23 taun, 9 sasi, lan 26 dina.[3] Hamilton bisa mecahké rekor kang digawé Fernando Alonso kang juara dunia nalika umuré 24 taun lan 59 dina taun 2005.[3] Rekor mau banjur bisa dipecahké dening Sebastian Vettel ana inf taun 2010.[3] Karieré ana ing F1 diwiwiti taun 2007, nalika Hamilton ditunjuk dadi rekan setim Fernando Alonso ing McLaren.[4] Debut F1 pisanane yaiku ana ing GP Australia 18 Maret 2007 lan Hamilton juara 3.[4] Kariere Hamilton akèh gawé kontroversi.[4] Nalika GP Brasil 2008 Lewis Hamilton dadi juara dunia F1 paling enom lan juara dunia F1 pisanan saka ras kulit ireng sakwisé finish ke 5 lan posisi terakhir menang sakpoin karo Felipe Massa.[5]

Karier[sunting | sunting sumber]

Musim Seri Tim Lomba Menang Pole F/Lap Podium Poin Klasemen
2000 World Formula A Championship TeamMBM.com (CRG/Parilla) 1 0 0 0 0 N/A NC
European Formula A Championship 9 5  ?  ?  ? 75 1st
Formula A World Cup 1 1  ?  ? 1 N/A 1st
2001 Formula Super A World Championship TeamMBM.com (Parolin/Parilla) 10 0 0 0 0 28 15th
Formula Renault 2000 UK Winter Series Manor Motorsport 4 0 0 0 0  ? 5th
2002 Formula Renault 2000 UK Manor Motorsport 13 3 3 5 7 274 3rd
Formula Renault 2000 Eurocup 4 1 1 2 3 92 5th
2003 Formula Renault 2.0 UK Manor Motorsport 15 10 11 9 13 419 1st
British Formula Three 2 0 0 0 0 0 NC
Formula Renault 2000 Masters 2 0 0 0 1 24 12th
Formula Renault 2000 Germany 2 0 0 0 0 25 27th
Korea Super Prix 1 0 1 0 0 N/A NC
Macau Grand Prix 1 0 0 0 0 N/A NC
2004 Formula 3 Euro Series Manor Motorsport 20 1 1 2 5 69 5th
Bahrain Superprix 1 1 0 0 1 N/A 1st
Macau Grand Prix 1 0 0 0 0 N/A 14th
Masters of Formula 3 1 0 0 0 0 N/A 14th
2005 Formula 3 Euro Series ASM Formule 3 20 15 13 10 17 172 1st
Masters of Formula 3 1 1 1 1 1 N/A 1st
2006 GP2 Series ART Grand Prix 21 5 1 7 14 114 1st
2007 Formula Satu Vodafone McLaren Mercedes 17 4 6 2 12 109 2nd
2008 Formula Satu Vodafone McLaren Mercedes 18 5 7 1 10 98 1st
2009 Formula Satu Vodafone McLaren Mercedes 17 2 4 0 5 49 5th
2010 Formula Satu Vodafone McLaren Mercedes 14 3 1 3 7 222 4th

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)www.thef1blog.com (Dipuntingali tanggal 28 Mei 2011)
  2. ^ (en)www.f1fanatic.co.uk (Dipuntingali tanggal 28 Mei 2011)
  3. ^ a b c (en)www.biographyonline.net (Dipuntingali tanggal 28 Mei 2011)
  4. ^ a b c (en)www.lewishamilton.com (Dipuntingali tanggal 28 Mei 2011)
  5. ^ (id)www.amazon.co.uk
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lewis_Hamilton&oldid=830366"