Force India

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox tim F1

Force India F1 (asma resmi perusahaan: Force India Formula One Team Limited) inggih punika sèbuah tim Formula Satu ingkang madèg saksampunipun Orange India Holdings, sèbuah konsorsium saking Watson Ltd. (Dr. Vijay Mallya) lan Strongwind (Michiel Mol), tumbas tim Spyker F1 ing wulan Oktober 2007 kaliyan regi 88 yuta euro.[1] Punika ningalakèn partisipasi tiyang India ing donya Formula Sètunggal, saksampunè India ngkonfirmasi mnèawi mènika badhè kédadosan tuan rumah Grand Prix wiwit taun Cithakan:F1 ing Sirkuit Jaypee Group ing Delhi.[2] FIA ngkonfirmasi kaèwahan asma saking Spyker ing Force India ing 24 Oktober 2007.[3] Mènawi saksamupnè kalampahan langkung saking 29 balapan, tim F1 kawiwitan saking India punika ngèraih poin, podium, lan pole position kawiwitan ing Belgia 2009 ngelampahi Giancarlo Fisichella ing menika balapan finish kalih ing wingking Kimi Raikkonen (Ferrari). Ing balapan saklajengipun ing Italia, Force India menika cetak poin kaliyan finish P4 ngelampahi Adrian Sutil, ingkang ugi nyerat lap tercepat ing wanci lomba.

Pembalap menika ing wanci punika yaiku Paul ing Resta saking Inggris lan Nico Hulkenberg saking Jerman sami Jules Bianchi dados pembalap tes.

Wiwit mula[sunting | sunting sumber]

Menika madeg taun 2007, akar tim saged nlusuri ngantos 1991, ing pundi madege punika kanthi asma Jordan Grand Prix pimpinan Eddie Jordan. Tim punika berbasis ing Sirkuit Silverstone lan kaasil nyerat sekawan kemenangan sepanjang sejarahipun ing F1 saking taun 1991 ngantos 2005. wiwit taun 2005 tim Jordan kaliyan sedaya fasititasipun ing Silverstone dipuntumbas dening Midland Group asal Rusia pimpinan Alex Shnaider lan gantos asma dados Midland F1 ing taun 2006, ingkang sekaligus nandai keikutsertaan Rusia dados tim ing ajang F1. Saksampune gagal ngraih angka sepanjang musim 2006, Shnaider lajeng sade tim punika ing Spyker Cars njelang pungkasan musim 2006. Ananging, biaya operasional tim ingkang alit nyebabaken Spyker mutusaken kangge sade malih tim kali punika dateng bilioner India Dr. Vijay Mallya (CEO The United Breweries Group) ing taun 2007. Rumor ngenai penjualan tim dipunwiwiti ing paddock ing pinten-pinten wulan pertama musim 2007, saksampune Spyker ngumumaken kainginanipun kangge sade 50% tim,[4] kirang saking satunggal taun saksampune Spyker tumbas saking Midland. Rega sade saking tim punika yaiku 88 yuta, pinten-pinten yuta langkung awis saking yatra ingkang sampun dipunmedalaken Spyker kangge tim.[5]

Sejarah Formula 1[sunting | sunting sumber]

2000-an[sunting | sunting sumber]

Mantan pembalap Spyker Adrian Sutil kaasil dipunpertahanaken kangge musim Cithakan:F1 saksampune nyaris piyambakipun menika mendet McLaren kangge nggantos Fernando Alonso. Tim saklajengipun ngelampahi pamadosan pembalap ingkang badhe dipunpanggenaken ing kursi ingkang kasisa plus kursi test driver. Pembalap India Narain Karthikeyan lan Karun Chandhok diisukan kangge ngisi kursi kaping kalih sami kaliyan mantan pembalap Jordan, Williams, Toyota Ralf Schumacher lan pembalap Renault Giancarlo Fisichella.[6]. Ing wulan November 2007 tim ngundang Vitantonio Liuzzi, Christian Klien lan mantan pembalap tes Spyker Giedo van der Garde lan Roldan Rodriguez kangge nderek tes musim dingin sami kaliyan Sutil.[7] Dua Italiano, Giancarlo Fisichella (mantan Renault F1) lan Vitantonio Liuzzi (mantan Red Bull Racing) saklajengipun mlebet saben pinten-pinten pembalap (Fisi) lan pembalap tes (Liuzzi) kangge musim Cithakan:F1. Force India lantas ngginaaken sasis Spyker F8-VII ing bagian kawiwitan musim 2008.[8] Tim saat itu menggunakan mesin dari Ferrari sesuai kontrak tersisa dari Spyker ditahun 2007, dengan perjanjian sampai musim 2010.[9] Bekas sponsor Spyker, Etihad Airways nggadahi kontrak kaliyan tim ngantos taun 2009 lan dereng ngumumaken perubahan persetujuan. Force India lajeng ngumumaken menawi menika badhe ngelajengaken damel sasis piyambak.[10]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Spyker F1 team officially sold", GPUpdate.net, 2007-10-05. 
  2. ^ "India agree grand prix", BBC Sport. diaksès tanggal 2007-09-07. 
  3. ^ "FIA approve Spyker's Force India name change", Formula One Administration Ltd, 2007-10-24. diaksès tanggal 2007-10-24. 
  4. ^ "Spyker considers sale of team", BBC Sport. diaksès tanggal 2007-09-07. 
  5. ^ "Spyker changes name", BBC Sport. diaksès tanggal 2007-10-24. 
  6. ^ "Gascoyne threat to quit over Ralf". UpdateSport. http://formula-1.updatesport.com/news/article/1194780001/formula_one/F1gossip/Gascoyne-threat-to-quit-over-Ralf/view.html. Retrieved 2007-11-11.
  7. ^ "Force India Begins Winter Testing". Spyker F1. http://www.spykerf1.nl/?pag=89&newsid=521. Retrieved 2007-11-10.
  8. ^ "Force India sticking with the F8-VII", uk.eurosport.yahoo.com, 2007-11-13. diaksès tanggal 2007-11-16. 
  9. ^ "Spyker's Dr Vijay Mallya", Formula One. diaksès tanggal 2007-10-24. 
  10. ^ "Mallya: Spyker to remain a constructor", Formula One, 2007-9-11. diaksès tanggal 2007-10-30. 

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Force_India&oldid=835766"