Jenson Button

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jenson Button
Jenson Button Hungary 2010.jpg
Miyos Jenson Alexander Lyons Button
19 Januari 1980 (umur 34)
Flag of England.svg Frome, Somerset, Inggris
Aktif ing F1 2000- saiki
Tim Williams-BMW (2000)
Benetton/Renault (2001-02)
B.A.R/Honda (2003-08)
Brawn-Mercedes (2009-…)
Balapan pisanan GP Australia 2000
Menang pisanan GP Hungaria 2006
Situs resmi

Jenson Alexander Lyons Button (alias Jenson Button, kerep dipanggil Jense, JB, utawa Janson, lair 19 Januari 1980) minangka pambalap Formula 1 kabangsan Inggris. Saiki dhèwèké kalebu jroning tim Brawn Grand Prix. Debut Button ing ajang F1 dimolai ing GP Australia 2000 yakuwi karo tim Williams F1. Button kudu ngenténi 113 balapan kanggo ngraih kamenangan sing kapisan ana ing Hungaria 2006, nanging kuwi dhèwèké wis gabung karo tim Honda. Button uga tau dadi tumpuan harapané negara Inggris kanggo saingan ing ajang Formula 1, kususé sadurungé anané Lewis Hamilton.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jenson_Button&oldid=821616"