BMW

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
BMW

BMW Sèri 1 kang digawé taun 2004 yaiku montor BMW kang paling cilik. [1]Ana loro modhel kanggo montor jinis iki yaiku koupe/konvertibel (E82/E88) lan hatchback (E81/E87).[1] Sèri 3 kalebu ing montor kompak eksekutif, Mobil BMW iki wiwit digawé nalika taun 1975, déné saiki kalebu generasi kang kalima saka (BMW E90); modhel-modhel kang ana kayata sedan sport (E90), station wagon (E91), koupe (E92), lan konvertibel (E93). [1]Seri 5 yaiku sedan eksekutif mid-size, kang ana uga ing versi sedan (E60) lan station wagon (E61). [1]Seri 5 Gran Turismo (F07) kang wiwit digawé nalika taun 2010 bakal dadi mobil kelas station wagon lan crossover SUV.[1] Mobil BMW dijenengi kanthi sistem jeneng kang tinamtu, biyasané telung digit angka banjur siji utawa loro huruf.[2] Angka kang kapisan iku nomor sèri montor. [2]Déné angka loro sawisé iku biyasané dadi ukuran gedhéné kapasitas mesin ing cc kang dibagi 100. [2] Sanajan ngono mobil BMW kang digawé akhir-akhir iki migunakaké rong nomor mburi kanggo indèks performa, kayata sèri 116i, 118i lan 120i (kabeh montor iki nganggo mesin bènsin 2.0L), kayata 325d lan 330d (loro-loroné nggunakaké mesin 3.0L diesel) kang nggunakaké blok mesin padha ananging tenagané béda amarga setup lan turbocharger. [2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)newbmwseries.com/(dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d (en)[ http://www.bmw.ca bmw.ca](dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=BMW&oldid=831938"