Mercedes-Benz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mercedes-Benz
Jinis Divisi dari Daimler AG
Indhustri Otomotif
Sadurungé Benz & Cie.
Daimler Motoren Gesellschaft
Diadegaké Mannheim, 1886
Sing ngadegaké Karl Benz
Gottlieb Daimler
Kantor pusat Flag of Jerman Stuttgart, Jerman
Tokoh wigati Dieter Zetsche, CEO
Prodhuk Otomobil
Truk
Bus
Mesin
Indhuk Daimler AG
Situs wèb www.mercedes-benz.com

Mercedes-Benz (carane maca ing basa Jerman: [mɛʁˈtseːdəs ˈbɛnts]) yaiku parusahaan otomotif saka Jerman sing gawe mobil kang warna-warna, mobil trek, lan bis.[1] Mercedes-Benz yaiku salah sawijining parusahaan mobil sing paling misuwur ning donya.[1] Mercedes-Benz uga dadi perusahaan otomotif sing paling tuwa ning donya kang isih ana nganti saiki. Mobil gaweyane Mercedes-Benz iku dikenal mobil sing nggunakake teknologi kang dhuwur, lan nduweni teknologi pengaman sing apik ketimbang mobil liyane.[1] Mercedes-Benz yaiku divisi saka Daimler AG.[1] Asal mulane Mercedes-Benz saka panemune Karl Benz sing nemokake mobil sing nduweni bahan bakar bensin pisanan ning dunya lan uwis dipatenake sasi Januari 1886,karo Benz Patent Motorwagen.[1]Direwangi karo jasane Gottlieb Daimler teknisi Wilhelm Maybach. Mobil-mobil Mercedes pisanan didol saka taun 1901 karo Daimler Motoren Gesellschaft.[1] Mobil iki pisanan nganggo merek Mercedes-Benz sing diproduksi taun 1926 sakwise eneng merger saka perusahaan Benz karo Daimler, saengga dadi perusahaan Daimler-Benz.[1]

Sejarahe Mercedes-Benz[sunting | sunting sumber]

Kira-kira uwis satus taun kepungkur, laire loro uwong sing nyiptakake sejarah Mercedes-Benz. Gottlieb Daimler sing lair ning Jerman. Sak dekade sakwise, Karl Benz lair ning Jerman. Jarak loro karone eneng kurang luwih 60 mil ananging sing nduweni kepentingan bareng sokmbene. Ing umur isih enom, loro karone nduweni keahlian ning bidang mesin otomotif ananging padha nduweni cara dhewe-dhewe kanggo ngembangakake mobil otomotife lan ora percaya loro karone menawa ameh gabung. Ing taun 1886, Karl Benz nggawe sepeda roda telu pisanan singg nggunakake mesin motor lan ditutui roda papat ing taun 1893. Ing sisih liya Daimler nggawe sepur sing ora nggunakake tenaga jaran ing taun 1886 lan rong taun ngareope nggawe kerja bareng karo William Steinway kanggo mrodhuksi gerbong sepur tanpa jaran ning Amerika Serikat. Steinway ngasilake mobil Mercedes lan truk ing mangsa telung taun. Iki ndadeake salah sawijining watu lumpatan kanggo nyiptakake Mercedes-Benz Pas eneng perang ning Jerman, iki sing nglairake mobil Mercedes-Benz. Sing diwiwiti saka tibane Ekonomi, ora eneng bahan bakar kanggo mobil, lan pajak sing dhuwur 15%. Selot suwe ekonomi saya mrihatinake lan cacahe mobil sing ana uga sithik sing kanggo transportasi ing mangsa kuwi ning Amerika Serikat namung eneng telu mobil sing diprodhuksi yaiku Benz, Ford lan DMG.Amarga kabetahan Benz lan DMG nggawe kekancingan bareng sing isih ngetokake identitas dhewe-dhewe. Pucuk suksese ing sejarah kegayuh yaiku nalika loro karone DMG lan Benz nggabung. Digawe lencana kanggo tanda nggabunge DMC lan DMG dadi perusahaan. Lambange yaiku bintang telu kanggo salam antarane Mercedes lan Benz. Nggabunge iki uga kalebu sukses banget amarga prodhuk mobile iku kadol 7000 mobil ing taun 1927. Ing taun 1930, ngetokake jenis mobil nganggo merek Mercedes-Benz ning industri otomotif lan misuwur nganthi saiki mereke. [2]

Produk Mercedes-Benz 2011[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)tokoonlinebaru.com(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  2. ^ (id)bikinhoki.com(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  3. ^ (id)www.belajarpintar.com(diundhuh 7 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mercedes-Benz&oldid=879845"