Trek

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wangun trek pangangkut mobil ing Cardiff, Wales
Gambar:Truk Tronton.jpg
Wangu trek tronton ingkang mlampah wonten ing radosan Pekanbaru, Riau

Trek punika wangun kendharaan montor roda sekawan utawi langkung ingkang anggadai mupangat ngangkut barang, saged ugi kasebat minangka mobil barang.

Daya angkut truk punika gumantung dhumateng sawetawis variabel, antawisipun gunggung ban, gunggung sumbu/ konfigurasi sumbu, muatan sumbu, kakiyatan ban, daya dukung margi. Ing dhaptar ngandhap punika katedahaken hubungan antawis daya angkut kaliyan konfigurasi sumbu truk.

Konfigurasi sumbu Gunggung sumbu Jinis JBI Kelas II JBI Kelas III
1 - 1 2 Truk Engkel 12 ton 12 ton
1 - 2 2 Truk Besar 16 ton 14 ton
1 - 2.2 3 Truk Tronton 22 ton 20 ton
1.1 - 2.2 4 Truk 4 sumbu 30 ton 26 ton
1 - 2 - 2.2 4 Trailer 34 ton 28 ton
1 - 2.2 - 2.2 5 Trailer 40 ton 32 ton
1 - 2.2 - 2.2.2 6 Trailer 43 ton 40 ton


Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Trek&oldid=833427"