Rubens Barrichello

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rubens Barrichello
Rubens Barrichello 2010 Malaysia.jpg
Barrichello pada tahun 2010
Lair 23 Mei 1972 (umur 41)
Flag of Brazil.svg Sao Paulo, Brasil
Sejarah karier dalam ajang Formula Satu
Kawarganegaraan Flag of Brasil Brasil
Taun aktif Cithakan:F1Cithakan:F1
Tim Jordan, Stewart, Ferrari, Honda, Brawn, Williams
Cacahé lomba 326 (322 start)
Juwara donya 0
Menang 11
Podium 68
Cacahé poin 658
Posisi pole 14
Lap paling cepet 17
Balapan kapisanan Grand Prix Afsel 1993
Menang Kapisanan Grand Prix Jerman 2000
Menang Pungkasan Grand Prix Italia 2009
Balapan pungksan Grand Prix Brasil 2011
Klasemen 2011 Posisi 17 (4 pts)
Seri IndyCar IZOD 2014
Mangsa dhebut 2012
Tim saiki KV Racing Technology
Montor no. 8
Start 1
Menang 0
Pole 0
Lap paling cepet 0
Seri sadurungé
1993–2011 Formula Satu
Rubens Barrichello di GP Kanada 1999.

Rubens Goncalves Barrichello (pangucapan ing basa Portugal: [ˈʁubẽjs baʁiˈkɛlu], mènika sèbatan Rubinho utawi Rubino, lair ing Sao Paulo, Brasil, 23 Mei 1972; umur 41 taun) inggih punika seorang mantan pèmbalap F1 asal Brasil. Ngantos karièripun ing F1 saking musim Cithakan:F1 ngantos Cithakan:F1 piyambakipun sampun gègayutan kaliyan katah tim inggih punika Jordan, Stewart, Ferrari, Honda, Brawn dan Williams.[1] Prestasi ingkang saè inggih punika ing wanci kèdadosan runner-up dunia taun Cithakan:F1 lan Cithakan:F1 saat gayuh sami kaliyan Michael Schumacher ing tim Ferrari. Sejak musim 2012 Rubens membalap di ajang IndyCar bersama tim KV Racing Technology.[2][3]

Menawi karieripun ing F1, Rubens nyepeng rekor dados pembalap ingkang gadahu pengalaman ing F1 kaliyan jumlah keikutsertaan ing lomba F1 ingkang katah 300 kali ingkang piyambakipun serat ing GP Belgia 2010 Sakderengipun rekor partisipan katah ing lomba F1 kaserat menawi asma Riccardo Patrese, ingkang nyerat 256 kali start ngantos pungkasan karieipun ing Australia 1993. Barrichello ugi kaserat sami David Coulthard dados salah satunggaling pembalap F1 tersukses ing abad 21 ingkang mboten nate ngeraih gelar juara dunia.

Profil[sunting | sunting sumber]

Pribadi[sunting | sunting sumber]

Baik ayah lan kakek saking Barrichello ugi asmanipun sami, Rubens Barrichello.[4] Adedasar saking kasamian asma punika , Rubens lajeng dipuntimbali dados Rubinho (basa Portugal kangge Rubens alit), ingkang lajeng dados asma timbalan ngantos sakmenika . Rubinho piyambakan kasunyatan ugi gadahi sami sanes kaliyan sang ayah, inggih punika tanggal lahir ingkang sami : 23 Mei.[5] Rubens menika pendukung saking klub sepak bola Brasil, S.C. Corinthians. Ananging piyambakipun ugi nate dados pendukung Juventus ing wanci punika sami kaliyan Michael Schumacher dipunundang hadir ing stadion Old Trafford Manchester, saat final Liga Champions 2003 ngantos A.C. Milan vs. Juventus. Barrichello lan Schumi ugi nate mbentuk sebuah tim sepak bola amal ing para pemainipun dipunisi dening atlet kadasta Valentino Rossi, Boris Becker, Roger Federer, lan atlet sepak bola sungguhan semacam Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero, lan Pavel Nedved.

Konco[sunting | sunting sumber]

Barrichello nikah kaliyan Silvana Giaffone ing 24 Februari 1997. Silvana menika sedulur saking pembalap Indy asal Brasil, Felipe Giaffone, lan jugi menika keponakan saking Affonso Giaffone Filho lan Zeca Giaffone. Ing wanci punika pasangan Rubinho lan Silvana sampun nggadahi kalih tiyang bocah lanang, Eduardo ingkang lahir ing taun 2001 lan Fernando ingkang lahir ing taun 2005. Pasangan Rubinho lan Silvana wanci punika tinggal ing Banbury lan Curmor, kawasan Oxfordshire, Inggris. Konco ingkang sae Rubens ing ajang F1 inggih punika Felipe Massa. Bukti kedekatan Rubens lan Felipe Massa piyambakipun ningalaken ing wanci Massa ngelampahi kecelakaan ing Hongaria 2009 lan kedhah istirahat saking balap F1, Rubens lajeng maringi sekedhik sentuhan helm Massa ing helm ngadahanipun.[6] Lan kemenangan ing GP Eropa 2009 ingkang piyambakipun raih lajeng ugi piyambakipun persembahkan dateng Massa. ananging idola ing masa kecil Rubens ingkang nderek mpengaruhi supados turun ing ajang balapan inggih punika almarhum Ayrton Senna. Sedinten sakderengipun Senna wafat ing 1 Mei 1994, Rubens nate ngingat menawi Senna-lah ingkang kawiwitan njenguk ing medical centre ing Rubens ngelampahi kecelakaan ing sesi gladen GP San Marino 1994. Seminggu sakderengipun ugi Rubens nate terkenang badhe idolaipun kasebut ingkang secara mboten sengaja ngajak Rubens makan ing sebuah restoran cepat saji ing Jepang.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Lewandowski, Dave. "Barrichello 'ups the level of competition'", IndyCar Series, IndyCar, 1 March 2012. diaksès tanggal 1 March 2012. 
  2. ^ Freeman, Glenn. "Rubens Barrichello commits to full IndyCar season with KV Racing", Autosport, Haymarket Publications, 1 March 2012. diaksès tanggal 1 March 2012. 
  3. ^ Azzoni, Tales. "F1 veteran Barrichello to race in IndyCar in 2012", Google News, Google Inc., 1 March 2012. diaksès tanggal 1 March 2012. 
  4. ^ http://www.teleresponde.com.br/rubens.htm Interview: Rubens Barrichello (grandfather)
  5. ^ "My story, from Rubens Barrichello Official site". http://www.barrichello.com.br/historia.php?l=2. Retrieved 2007-06-02.
  6. ^ Tribute to Massa on Barrichello's helmet, F1fanatic.co.uk

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Jordan GP

Cithakan:Brawn GP

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rubens_Barrichello&oldid=835771"