Roger Federer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Federer pada tahun 2007.

Roger Federer (lair ing Binningen (cedhak Basel), Swiss, 8 Agustus 1981; umur 33 taun) iku sawijining pamain tenis asal Swiss. Federer iku salah siji pamain tenis paling apik ing donya wektu iki, lan lungguh ing peringkat siji donya wiwit saka 2 Februari 2004 nganti 18 Agustus 2008 lan sabanjure saka 6 Juli 2009 nganti saiki. Federer nyekel rekor gelar Grand Slam tunggal putra paling akeh ing sajarah kanthi 15 gelar.

Gelar Grand Slam[sunting | sunting sumber]


Taun Turnamen Lawan Asil
2003 Wimbledon Mark Philippoussis 7-6, 6-2, 7-6
2004 Australia Terbuka Marat Safin 7-6, 6-4, 6-2
2004 Wimbledon Andy Roddick 4-6, 7-5, 7-6, 6-4
2004 AS Terbuka Lleyton Hewitt 6-0, 7-6, 6-0
2005 Wimbledon Andy Roddick 6-2, 7-6, 6-4
2005 AS Terbuka Andre Agassi 6-3, 2-6, 7-6, 6-1
2006 Australia Terbuka Marcos Baghdatis 5-7, 7-5, 6-0, 6-2
2006 Wimbledon Rafael Nadal 6-0, 7-6(5), 6-7(2), 6-3
2006 AS Terbuka Andy Roddick 6-2, 4-6, 7-5, 6-1
2007 Australia Terbuka Fernando González 7-6(2), 6-4, 6-4
2007 Wimbledon Rafael Nadal 7-6(7), 4-6, 7-6(3), 2-6, 6-2
2007 AS Terbuka Novak Djokovic 7-6(4), 7-6(2), 6-4
2008 AS Terbuka Andy Murray 6-2, 7-5, 6-2
2009 Prancis Terbuka Robin Soderling 6-1, 7-6(1), 6-4
2009 Wimbledon Andy Roddick 5-7, 7-6(8-6), 7-6(7-5), 3-6, 16-14
2010[1] Australia Terbuka Andy Murray 6-3, 6-4, 7-6 (11)

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roger_Federer&oldid=821467"