Andre Agassi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Andre Agassi
200px
Negara Amerika Serikat
Papan padunungan Las Vegas, AS
Dhuwur 180 cm
Bobot 80 kg
Karir profèsional 19862006
Tangan Tengen
Gunggung bebungah
sadawaning karir
US$31.110.975
Tunggal
Menang-kalah 868-273
Gelar 60
Peringkat paling dhuwur No. 1 (10 April 1995)
Hasil Grand Slam
Australia Terbuka J ('95, '00, '01, '03)
Prancis Terbuka J ('99)
Wimbledon J ('92)
AS Terbuka J ('94, '99)
Ganda
Menang-kalah 40-42
Gelar 1
Peringkat paling dhuwur No. 123 (17 Agustus 1992)

Cathetan: Data per 3 September 2006.

Andre Kirk Agassi (lair ing Las Vegas, Nevada, 29 April 1970; umur 43 taun) iku mantan pemain tenis profesional no. 1 donya saka Amérika Sarékat. Agassi wis menangaké wolung gelar juwara tunggal Grand Slam, lan salah siji saka lima pemain sing wis menangaké kapapat Grand Slam.

Agassi pensiun saka donya tenis profesional ing tanggal 3 September 2006 sawisé dikalahaké Benjamin Becker, petenis peringkat 112 donya ing babak katelu AS Terbuka taun 2006.

Agassi nikah karo aktris Brooke Shields wiwit 1997 nganti 1999. Wiwit taun 2001, nikah karo mantan pemain tenis no. 1 donya Steffi Graf, lan kaparingan 2 putra.

Gelar Grand Slam[sunting | sunting sumber]

Taun Turnamen Lawan Asil
1992 Wimbledon Goran Ivanišević 6-7, 6-4, 6-4, 1-6, 6-4
1994 AS Terbuka Michael Stich 6-1, 7-6, 7-5
1995 Australia Terbuka Pete Sampras 4-6, 6-1, 7-6, 6-4
1999 Perancis Terbuka Andrei Medvedev 1-6, 2-6, 6-4, 6-3, 6-4
1999 AS Terbuka Todd Martin 6-4, 6-7, 6-7, 6-3, 6-2
2000 Australia Terbuka Yevgeny Kafelnikov 3-6, 6-3, 6-2, 6-4
2001 Australia Terbuka Arnaud Clement 6-4, 6-2, 6-2
2003 Australia Terbuka Rainer Schuettler 6-2, 6-2, 6-1

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Petenis-petenis putra peringkat siji donya
Andre Agassi | Andy Roddick | Björn Borg | Boris Becker | Carlos Moyà | Gustavo Kuerten | Ilie Năstase | Ivan Lendl | Jim Courier | Jimmy Connors | John McEnroe | John Newcombe | Juan Carlos Ferrero | Lleyton Hewitt | Marat Safin | Marcelo Ríos | Mats Wilander | Patrick Rafter | Pete Sampras | Rafael Nadal | Roger Federer | Stefan Edberg | Thomas Muster | Yevgeny Kafelnikov
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andre_Agassi&oldid=825223"