Pete Sampras

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pete Sampras
Pete Sampras in 2008
Julukan/undang-undangan Pistol Pete, King of Swing
Negara Amerika Serikat
Papan padunungan Los Angeles, California
Dhuwur 185 m (Cithakan:Convert/rand in)
Bobot 170 lb (77 kg)[1]
Karir profèsional 1988–2002
Tangan Tangan kanan; satu tangan backhand
Gunggung bebungah
sadawaning karir
US$ 43,280,489
Tunggal
Menang-kalah 762–222 (77.44%)
Gelar 64
Peringkat paling dhuwur No. 1 (12 April 1993)
Hasil Grand Slam
Australia Terbuka W (1994, 1997)
Prancis Terbuka SF (1996)
Wimbledon W (1993, 1994, 1995, 1997, 1998, 1999, 2000)
AS Terbuka W (1990, 1993, 1995, 1996, 2002)
Ganda
Menang-kalah 64–70
Gelar 2
Peringkat paling dhuwur No. 27 (12 Februari 1990)

Cathetan: Data per 5 Juli 2008.

Pete Sampras (lair ing Washington, DC, 12 Agustus 1971; umur 43 taun) iku mantan petenis nomor siji donya asal Amérika Sarékat. Pete dianggep minangka salah sawijining petenis putra paling apik donya sepanjang sajarah. Dhuwuré 185 cm.

Sadawaning kariré, Pete nyithak sajarah kanthi njuwarani 14 gelar Grand Slam lan mungkasi taun ing peringkat kasiji donya sajroning enem taun berturut-turut (1993-1998). Pete kaping pitu dadi juwara ing Wimbledon, sawijining asil sing uga dadi rékor. Saliyané Wimbledon, Sampras uga juwara AS Terbuka kaping lima lan Australia Terbuka kaping pindho (1994, 1997). Siji-sijiné gelar kajuwaraan gedhé sing ora tau direngkuh yakuwi Prancis Terbuka.

Gelar Grand Slam[sunting | sunting sumber]

Tahun Turnamen Lawan Hasil
1990 AS Terbuka Andre Agassi 6-4, 6-3, 6-2
1993 Wimbledon Jim Courier 7-6, 7-6, 3-6, 6-3
1993 AS Terbuka Cedric Pioline 6-4, 6-4, 6-3
1994 Australia Terbuka Todd Martin 7-6, 6-4, 6-4
1994 Wimbledon Goran Ivanesevic 7-6, 7-6, 6-0
1995 Wimbledon Boris Becker 6-7, 6-2, 6-4, 6-2
1995 AS Terbuka Andre Agassi 6-4, 6-3, 4-6, 7-5
1996 AS Terbuka Michael Chang 6-1, 6-4, 7-6
1997 Australia Terbuka Carlos Moya 6-2, 6-3, 6-3
1997 Wimbledon Cedric Pioline 6-4, 6-2, 6-4
1998 Wimbledon Goran Ivanesevic 6-7, 7-6, 6-4, 3-6, 6-2
1999 Wimbledon Andre Agassi 6-3, 6-4, 7-5
2000 Wimbledon Patrick Rafter 6-7, 7-6, 6-4, 6-2
2002 AS Terbuka Andre Agassi 6-3, 6-4, 5-7, 6-4

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Petenis nomor siji donya

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pete_Sampras&oldid=821576"