Prancis Terbuka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Prancis Terbuka (basa Prancis: Tournoi de Roland-Garros; "Turnamèn Roland Garros") iku sawijining turnamèn tènes sing lumangsung jroning rong minggu wiwit saka tengah-tengah sasi Mei nganti wiwitan sasi Juni ing Paris, Prancis saben taun.

Gambar:FrenchOpenLogo.jpg
Logo Turnamèn Prancis Terbuka

Ing taun 1891 turnamèn iki dadi turnamèn nasional.Taun 1925 Prancis Terbuka mbuka dhiri marang peserta internasional lan dianakaké ing lapangan suket ing Racing Club de France lan Stade Français. Kanggo Piala Davis challenge taun 1928, sawijining stadium tènes anyar dibangun ing Porte d'Auteuil. Dijenengaké saka jeneng pahlawan Perang Donya I, Stadion Roland Garros, lan Court Philippe Chatrier sing anyar dibangun nganggo lemah (gravel).

Lemah kuwi andadèkaké playuning bal dadi alon lan nyebabaké bal mantul dhuwur banget yèn dibandhingaké karo permukaan suket utawa semèn. Spesialis lapangan lemah iki wiwit muncul lan suksès ing turnamèn iki nanging akèh petenis kanthi ranking dhuwur kangèlan. Pete Sampras, sing menangaké patbelas gelar pamenang tunggal putra turnamen Grand Slam, ora tau menangaké Prancis Terbuka. Nganti taun 2006, enem pemenang tunggal putra Prancis Terbuka pungkasan dimenangaké déning wong sing ora tau menangaké turnamèn Grand Slam liyané. Ing tunggal putri, Prancis terbuka minangka gelar sing nyebabaké petenis kaya Lindsay Davenport lan Martina Hingis ora ngéntukaké Grand Slam.

Ing taun 1968, turnamèn iki dadi turnamèn Grand Slam pisanan sing dadi "terbuka," saéngga pemain amatir lan profesional bisa mèlu tandhing.

Ing sasi Maret 2007, diumumaké yèn Prancis Terbuka bakal mènèhi bebungah dhuwit sing padha tumraping putra lan putri ing saben puteran. [1]

Pemenang paling akèh wiwit taun 1925[sunting | sunting sumber]

Putra[sunting | sunting sumber]

  • Kabèh kategori: Henri Cochet (Perancis), 9 gelar (4 tunggal, 3 ganda, 2 ganda campuran)
  • Tunggal: Björn Borg (Swedia), 6
  • Gelar tunggal secara berturut-turut: Björn Borg dan Rafael Nadal (Spanyol), 4
  • Gandha: Roy Emerson (Australia), 6

Putri[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prancis_Terbuka&oldid=821577"