Andy Roddick

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Andy Roddick
Roddick-a.jpg
Julukan/undang-undangan A-Rod
Negara Amerika Serikat
Papan padunungan Austin, Texas
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[1]
Bobot 88.6 kg
Karir profèsional 2000–
Tangan Tangan kanan; dua tangan backhand
Gunggung bebungah
sadawaning karir
$14,972,588
Tunggal
Menang-kalah 468–150
Gelar 26
Peringkat paling dhuwur No. 1 (3 November 2003)
Hasil Grand Slam
Australia Terbuka SF (2003, 2005, 2007, 2009)
Prancis Terbuka 3R (2001)
Wimbledon F (2004, 2005)
AS Terbuka W (2003)
Ganda
Menang-kalah 48–36
Gelar 3
Peringkat paling dhuwur No. 87 (18 Agustus 2003)

Cathetan: Data per 2 Februari 2009.

Andrew Stephen Roddick (lair ing Omaha, Nebraska, 30 Agustus 1982; umur 32 taun) iku petenis profèsional saka Amérika Sarékat. Andy dikenal kanthi servis lan forehand -é sing kuwat, sarta perilakuné sing ramah. Rékor serve paling cepet sing dicithak ing taun 2004, yakuwi 246,2 km/jam. Dhuwuré watara 187 utawa 188 cm.

Roddick miwiti berkarir minangka pamain profesional ing taun 2000. Ing taun 2003, Andy nggayuh gelar Masters sing kapisan ing Kanada. Ing taun iku uga, Andy ngraih gelar Grand Slam kapisan uga jroning turnamèn AS Terbuka. Ing pungkasan taun kasebut, Andy ana ing peringkat siji donya. Taun 2004, nggayuh babak final Wimbledon, nanging kalah karo Roger Federer. Prastawa iki kedadéyan manèh ing turnamèn sing padha taun sabanjuré.

Gelar Grand Slam[sunting | sunting sumber]


Taun Turnamèn Lawan Asil
2003 AS Terbuka Juan Carlos Ferrero 6-3 7-6 6-3

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Andy Roddick Player Profile, ATP website, [1], accessed 2008-Jun-23

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Petenis-petenis putra peringkat siji donya
Andre Agassi | Andy Roddick | Björn Borg | Boris Becker | Carlos Moyà | Gustavo Kuerten | Ilie Năstase | Ivan Lendl | Jim Courier | Jimmy Connors | John McEnroe | John Newcombe | Juan Carlos Ferrero | Lleyton Hewitt | Marat Safin | Marcelo Ríos | Mats Wilander | Patrick Rafter | Pete Sampras | Rafael Nadal | Roger Federer | Stefan Edberg | Thomas Muster | Yevgeny Kafelnikov
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Andy_Roddick&oldid=821608"