Google

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Google Inc.
Jinis Publik (NASDAQ: GOOG), (LSE: GGEA)
Indhustri Internet, Perangkat lunak komputer
Diadegaké Flag of California Menlo Park, California (4 September 1998[1][2]
Kantor pusat Mountain View, California, Amerika Serikat
Tokoh wigati Eric E. Schmidt(CEO & Direktur)
Sergey M. Brin (Pendiri, Presiden Teknologi)
Lawrence E. Page(Pendiri, Presiden Produk)
Prodhuk Lihat daftar produk Google
Pametu Green Arrow Up.svg23,651 miliar USD (2009)[3][4]
Bathi Green Arrow Up.svg8,312 miliar USD (2009)[3][4]
Bathi resik Green Arrow Up.svg6,520 miliar USD (2009)[3][4]
Gunggung asèt Green Arrow Up.svg40,497 miliar USD (2009)[3][4]
Gunggung ekuitas Green Arrow Up.svg36,004 miliar USD (2009)[4]
Karyawan 20.621 (2010)[5]
Situs wèb www.google.com

Google Inc. yaiku perusahaan internet kang paling gedhé saiki. Google iku dadi mesin panggolét kang paling akéh dienggo ing dunya amarga gampangé.

Sajarah Google[sunting | sunting sumber]

Jeneng Google iku sakbeneré merga salah éja. sakjané googol kang artiné wilangan kang akéh. Perusahaan Google didhiriakna dening Larry Page lan Sergey Brin sawektu isih kuliah ing Stanford University. Google Inc. nduwéni kantor ing Googleplex. Ing awal ngadege Google Inc kantoré iku ana ing Garasi.

Produk Google[sunting | sunting sumber]

Prodhuk perusahaan Google iku wis akéh antara liya

Tips Nggolék Informasi ing Google[sunting | sunting sumber]

  • Nggolék nganggo kalimat péndhek bisa, nganggo kalimat dawa uga bisa.

Delng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cathethan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Google Milestones". Corporate Information. Google, Inc.. http://www.google.com/intl/en/corporate/history.html. Retrieved September 28, 2010..
  2. ^ Third Amended and Restated Certificate of Incorporation of Google Inc. (Delaware). August 24, 2004. http://investor.google.com/corporate/certificate-of-incorporation.html. Retrieved September 27, 2008.
  3. ^ a b c d "Financial Tables". Google Investor Relations. http://investor.google.com/fin_data.html. Retrieved 2010-02-18.
  4. ^ a b c d e U.S. Securities and Exchange Commission (2009). "Form 10-K". Washington, D.C.: United States of America. Part II, Item 6. http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1288776/000119312510030774/d10k.htm#toc95279_8. Retrieved 2010-02-18.
  5. ^ "Google profits beat expectations", BBC News, 2010-04-15. diaksès tanggal 2010-05-03. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Google&oldid=829998"