Gmail

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Gmail kuwi sawijining panyumadhia layanan layang èlèktronik (email) gratis duwèké Google kang diluncuraké tanggal 31 Maret 2004. Gmail nganti saiki isih jroning tahap beta.

Fitur[sunting | sunting sumber]

Gmail nyumadhiakaké kapasitas panyimpanan kang akèhé luwih saka 2000 megabyte lan terus nabah. Cacah iki luwih saka kaping papaté gunggung kang ditawakaké déning situs liya, kaya Yahoo! lan Hotmail. Bab iki tegesé para panganggo bisa nyimpen nganti èwon layang èlèktronik.

Tampilan inbox ("Layang Mlebu") Gmail jroning basa Indonesia.

Gmail uga ngaplikasi teknologi pangluru Google kang nggampangaké para panganggoné luru fail utawa liyané. Gmail uga nampilaké iklan kang didhasaraké marang email kang ditampa panganggo. Iklan kasebut mung dituduhaké marang panganggo Gmail lan ora dikirimaké menyang alamat njaba.

Gmail bisa ngirimaké attachment (lampiran) nganti 10 MB saben email.

Salah siji saka bab anyar kang ditawakaké Gmail yakuwi panyortiran email jroning wangun "Conversation view". Kanthi cara iki email kang ditampa bakal diurut jroning wangun komunikasi, saéngga kabèh walesan lan topik ora misah-misah. Bab iki bisa nggampangaké panganggo ndeleng email kang ditampa. Gmail kadhangkala salah ngira email endi kang kudu diklompokaké dadi siji, nanging bab iki wis arang kadadéyan.

Salah siji owah-owahan anyar yakuwi kemampuan kanggo nglabeli email. Sawijining email bisa nduwé luwih saka siji label. Fitur iki migunani kanggo nyortir email miturut label kang ditrapaké, Google uga bisa mènèhi label sacara otomatis nganggo sawijining filter.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gmail&oldid=814450"