Elektronika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rangkaian elektronika

Elektronika inggih punika ilmu ingkang nyinau piranti listrik arus lemah ingkang dipunginakaken kanthi cara ngontrol aliran elektron utawi partikel ingkang wonten muatan listrik salebeting satunggal piranti kados komputer, piranti elektronik, termokopel, semikonduktor, lan sapanunggalanipun. Ilmu ingkang nyinau piranti-piranti kados punika minangka cawang saking ilmu fisika, sawetawis wujud desain lan pandamelan sirkuit elektronikipun inggih punika bageyan saking teknik elektro, teknik komputer, lan ilmu/teknik elektronika lan instrumentasi.

Piranti-piranti ingkang ngginakaken dhasar kerja elektronika punika dipunsebat minangka piranti elektronik (electronic devices). Tuladha piranti elektronik punika: Tabung Sinar Katode (Cathode Ray Tube, CRT), radio, TV, perekam kaset, perekam kaset video (VCR), perekam VCD, perekam DVD, kamera video, kamera digital, komputer pribadi desk-top, komputer Laptop, PDA (komputer saku), robot, smart card, lan sanes-sanesipun.

Komponen pasif[sunting | sunting sumber]

Komponen aktif[sunting | sunting sumber]

Sensor lan aktuator elektromekanik[sunting | sunting sumber]

Rangkaian analog pembangkit frekuensi dari Hitachi J100

Sirkuit Analog[sunting | sunting sumber]

Sirkuit Digital[sunting | sunting sumber]

(DL, RTL, RTL, DTL, TTL, ECL, CMOS, NMOS, HMOS)
Alat ukur voltmeter digital yang sedang mengukur rangkaian prototaip nya

Alat ukur[sunting | sunting sumber]

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Wacan langkung kathah[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elektronika&oldid=834851"