Elektronika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rangkaian elektronika

Elektronika inggih punika ilmu ingkang nyinau piranti listrik arus lemah ingkang dipunginakaken kanthi cara ngontrol aliran elektron utawi partikel ingkang wonten muatan listrik salebeting satunggal piranti kados komputer, piranti elektronik, termokopel, semikonduktor, lan sapanunggalanipun. Ilmu ingkang nyinau piranti-piranti kados punika minangka cawang saking ilmu fisika, sawetawis wujud desain lan pandamelan sirkuit elektronikipun inggih punika bageyan saking teknik elektro, teknik komputer, lan ilmu/teknik elektronika lan instrumentasi.

Piranti-piranti ingkang ngginakaken dhasar kerja elektronika punika dipunsebat minangka piranti elektronik (electronic devices). Tuladha piranti elektronik punika: Tabung Sinar Katode (Cathode Ray Tube, CRT), radio, TV, perekam kaset, perekam kaset video (VCR), perekam VCD, perekam DVD, kamera video, kamera digital, komputer pribadi desk-top, komputer Laptop, PDA (komputer saku), robot, smart card, lan sanes-sanesipun.

Komponen pasif[sunting | sunting sumber]

Komponen aktif[sunting | sunting sumber]

Sensor lan aktuator elektromekanik[sunting | sunting sumber]

Rangkaian analog pembangkit frekuensi dari Hitachi J100

Sirkuit Analog[sunting | sunting sumber]

Sirkuit Digital[sunting | sunting sumber]

(DL, RTL, RTL, DTL, TTL, ECL, CMOS, NMOS, HMOS)
Alat ukur voltmeter digital yang sedang mengukur rangkaian prototaip nya

Alat ukur[sunting | sunting sumber]

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Wacan langkung kathah[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Bidang utama tèknologi
Èlmu Terapan Kacerdhasan gawéanTèknologi keramikTèknologi komputasiÈlèktronikÈnèrgiPanyimpenan ÈnèrgiRékayasa FisikaTèknologi lingkunganÈlmu MatérialMatérial engineeringTèknologi mikroTèknologi nanoTèknologi nuklirRékayasa optisQuantum computing
Olah raga lan Rékréasi Piranti kémahPapan dolananOlah ragaPiranti olah raga
Informasi lan Komunikasi KomunikasiGrafisTèknologi musikPangenalan swaraTèknologi Visual
Industri KonstruksiFinancial engineeringManufakturMesinPertambangan
Militer BomSenapanAmunisiTèknologi militer lan paralatanTèknik kalautanPesawat tempurKapal perangRudhalTank
Rumah tangga Piranti rumah tanggaTèknologi rumah tanggaTèknologi pendidikanTèknologi pangan
Teknik Tèknik pamaburanTèknik tetanènTèknik arsitekturRékayasa biologiTèknik biokimiaTèknik biomedisTèknik kimiaTèknik sipilTèknik komputerTèknik konstruksiTèknik listrikTèknik elektroTèknik lingkunganTèknik industriTèknik matérialTèknik mesinTèknik mekatronikaTèknik metalurgiTèknik pertambanganTèknik nuklirTèknik otomotifTèknik perminyakanTèknik perangkat lunakTèknik strukturRékayasa jaringan
Kaséhatan lan Kaslametan Tèknik BiomedisBioinformatikaBioteknologiInformatika kimiawiTèknologi perlindungan kebakaranÈlmu kaséhatanFarmasiTèknik kaslamatanTèknik kaséhatan
Transportasi Angkasa luarTèknik pamaburanTèknik perkapalanKendaraan bermotorTèknologi luar angkasaTransportasi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elektronika&oldid=834851"