Speaker

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Speaker

Sacara umum pangertènan speaker yaiku perangkat èlèktronok kang digawé saka logam kang nduwèni membran, kumparan sarta magnèt minangka bagéyan kang nglengkapi antarané siji lan liyané. Tanpa anané membaram, speaker ora bakal isa ngetokaké suwara. Fungsi speaker sacara sekabèhane yaiku ngubah gelombang listrik dadi perangkat penguat audio dadi gelombang suwara utawa getaran. Prose pangubahan gelombang elektromagnet dadi gelombang suwara kasebut isa kadadean amerga aliran listrik saka penguat audio dialirake marang kumparan lan kena pengaruh gaya magnet ing speaker, Jumbuh karo kuat lan orane arus listrik kang ditampa, mangka getaran kang dihaselake ing membran bakal meloni lan dadi gelombang suwara kang isa dirungokake.[1]

Ing umume jenis speaker ana telu werna, andhedhasar duwur endeke suwara kang dikaselake. Speaker kanti suwra nada endek biasane disebut woofer, speaker kang ngasilake suwara vokal utawa nada tengah disebut midrange, anata speaker kanti suwara nada duwur disebut twitter.[1]

speaker kang biasane ditemoni ing prangkat komputer umume wis dilengkapi kanti audio sistem kang ana ng jerone. Ananging speaker kang ana ing radio, TV, lan perangkat liyane biasane arupa speaker pisah tanpa ana audione.[1]

Speaker Aktif[sunting | sunting sumber]

Speaker aktif yaiku tranduser kang ngubah sinyal elektrik marang frekuwensi audio kanti cara nggeterake komponen kang bentuke selaput. Rekaman kang apik, dikedekake marang sajrone alat penyimpen kang kuwalitase duwur., lan dimaenake kanti deck lan pengeras suwara kelas duwur , tetep wae hasile suwra bakal elek yen dikaitake karo speaker kang kuwalitase endek.. Sistem ing speaker yaiku salah sijine komponen kang nggawa sinyal elektronik, nyimpene ing CDs, tapes lan DVDs, Banjur ngebalekake maning ing bentuk suwaraktual kang isa dirungokake.[2]

Sejarah Speaker Aktif[sunting | sunting sumber]

Alexander Graham Bell mtenake loudspeaker elektrik kang pertamakaline ing taun 1876 kang dipasang ing telepon duwee. Ernst Siemens ndandani ing taun 1877. Nikola Tesla nyatakake yen deweke nggawe perangkat kang padha ing taun 1881 ananging ora entuk hak paten. Kasunyata sakwene iki Thomas Edison wis ngabarake yen ing Inggris mematenake salah sijine sistem kang migunakake kompresor angin minangka mekanisme kanggo cylinder phonograps awalan, ananging deweke ahire nggunakake logam kang disurung dening selaput kang nempel ing stylus.[2] Ing taun 1898, Horace Short ngumumake salha sijine design speaker kang migunakake kopresor angin kang banjur didol marang CharlesParsons. Bnjur oleh pira-pira tambahan hak paten ing Inggris sakdurunge taun 1910. Pira-pira perusahaan, kalebu Victor Talking Machine Companyand Pathe nggawe records players kang migunakake compressed airloudspeaker. Ananging, desain iki kurang signifikan amerga endeke kuwalitas suwara.[2]

Cthetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c Fungsi Speaker Pengertian Speaker, (Kaunduh 5/11/2).
  2. ^ a b c speaker-komputer-aktif, (Kaunduh 5/11/2).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Speaker&oldid=835509"