Tèknik otomotif

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tèknik otomotif menika èlmu ingkang nyinaoni sedaya ingkang wonten gandhènganipun kaliyan kendaraan, langkung utami montor kaliyan pit motor. Inkang disinaoni wonten macem-macem cabang, inggih punika :

  • Ngrencanaké.
  • Ngembangké.
  • Produksi
  • Ngopèni

Supados saget ngertos teknik otomotif, kedah ngertos sistem ingkang wonten kendaraan.

  1. Mesin obong lebet.
  2. Mindahke doyo.
  3. Sistèm setir.
  4. Sistèm per.
  5. Sistèm rem.
  6. Bodi utowo kasis.
  7. Sistèm listrik.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Bidang utama tèknologi
Èlmu Terapan Kacerdhasan gawéanTèknologi keramikTèknologi komputasiÈlèktronikÈnèrgiPanyimpenan ÈnèrgiRékayasa FisikaTèknologi lingkunganÈlmu MatérialMatérial engineeringTèknologi mikroTèknologi nanoTèknologi nuklirRékayasa optisQuantum computing
Olah raga lan Rékréasi Piranti kémahPapan dolananOlah ragaPiranti olah raga
Informasi lan Komunikasi KomunikasiGrafisTèknologi musikPangenalan swaraTèknologi Visual
Industri KonstruksiFinancial engineeringManufakturMesinPertambangan
Militer BomSenapanAmunisiTèknologi militer lan paralatanTèknik kalautanPesawat tempurKapal perangRudhalTank
Rumah tangga Piranti rumah tanggaTèknologi rumah tanggaTèknologi pendidikanTèknologi pangan
Teknik Tèknik pamaburanTèknik tetanènTèknik arsitekturRékayasa biologiTèknik biokimiaTèknik biomedisTèknik kimiaTèknik sipilTèknik komputerTèknik konstruksiTèknik listrikTèknik elektroTèknik lingkunganTèknik industriTèknik matérialTèknik mesinTèknik mekatronikaTèknik metalurgiTèknik pertambanganTèknik nuklirTèknik otomotifTèknik perminyakanTèknik perangkat lunakTèknik strukturRékayasa jaringan
Kaséhatan lan Kaslametan Tèknik BiomedisBioinformatikaBioteknologiInformatika kimiawiTèknologi perlindungan kebakaranÈlmu kaséhatanFarmasiTèknik kaslamatanTèknik kaséhatan
Transportasi Angkasa luarTèknik pamaburanTèknik perkapalanKendaraan bermotorTèknologi luar angkasaTransportasi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tèknik_otomotif&oldid=821715"