Kacerdhasan gawéyan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Robot ASIMO migunakaké sènsor lan algoritma kacerdhasan gawéyan nalika mudhun ing trap lan ngéndhani alangan

Kacerdhasan gawéyan (basa Inggris: Artificial Intelligence utawa AI) iku kacerdhasan entitas èlmiah. Sistem kaya iki umumé dianggep komputer. Kacerdhasan diciptakaké lan dilebokaké jroning sawenèh mesin (komputer) supaya bisa ngayahi pegawéyan kaya sing bisa dilakoni manungsa. Sawetara bidang sing miunakaké kacerdhasan gawéyan antara liya sistem pakar, dolanan komputer (games), logika fuzzy, jaringan syaraf tiron lan robotika.