Kacerdhasan gawéyan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Robot ASIMO migunakaké sènsor lan algoritma kacerdhasan gawéyan nalika mudhun ing trap lan ngéndhani alangan

Kacerdhasan gawéyan (basa Inggris: Artificial Intelligence utawa AI) iku kacerdhasan entitas èlmiah. Sistem kaya iki umumé dianggep komputer. Kacerdhasan diciptakaké lan dilebokaké jroning sawenèh mesin (komputer) supaya bisa ngayahi pegawéyan kaya sing bisa dilakoni manungsa. Sawetara bidang sing miunakaké kacerdhasan gawéyan antara liya sistem pakar, dolanan komputer (games), logika fuzzy, jaringan syaraf tiron lan robotika.

Bidang utama tèknologi
Èlmu Terapan Kacerdhasan gawéanTèknologi keramikTèknologi komputasiÈlèktronikÈnèrgiPanyimpenan ÈnèrgiRékayasa FisikaTèknologi lingkunganÈlmu MatérialMatérial engineeringTèknologi mikroTèknologi nanoTèknologi nuklirRékayasa optisQuantum computing
Olah raga lan Rékréasi Piranti kémahPapan dolananOlah ragaPiranti olah raga
Informasi lan Komunikasi KomunikasiGrafisTèknologi musikPangenalan swaraTèknologi Visual
Industri KonstruksiFinancial engineeringManufakturMesinPertambangan
Militer BomSenapanAmunisiTèknologi militer lan paralatanTèknik kalautanPesawat tempurKapal perangRudhalTank
Rumah tangga Piranti rumah tanggaTèknologi rumah tanggaTèknologi pendidikanTèknologi pangan
Teknik Tèknik pamaburanTèknik tetanènTèknik arsitekturRékayasa biologiTèknik biokimiaTèknik biomedisTèknik kimiaTèknik sipilTèknik komputerTèknik konstruksiTèknik listrikTèknik elektroTèknik lingkunganTèknik industriTèknik matérialTèknik mesinTèknik mekatronikaTèknik metalurgiTèknik pertambanganTèknik nuklirTèknik otomotifTèknik perminyakanTèknik perangkat lunakTèknik strukturRékayasa jaringan
Kaséhatan lan Kaslametan Tèknik BiomedisBioinformatikaBioteknologiInformatika kimiawiTèknologi perlindungan kebakaranÈlmu kaséhatanFarmasiTèknik kaslamatanTèknik kaséhatan
Transportasi Angkasa luarTèknik pamaburanTèknik perkapalanKendaraan bermotorTèknologi luar angkasaTransportasi