David Coulthard

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
David Coulthard
David Coulthard 2007.jpg
David Coulthard nalika dipunwawancarai ITV ing GP Italia 2007.
Miyos David Marshall Coulthard
27 Maret 1971 (umur 43)
Flag of Scotland.svg Tywnholm, Skotlandia, Inggris Raya
Aktif ing F1 1994-2008
Tim Williams-Renault (1994-95)
McLaren-Mercedes (1996-2004)
Red Bull Racing (2005-08)
Gungung balapan kaping 247
Balapan pisanan GP Spanyol 1994
Balapan pungkasan GP Brazil 2008
Start kaping 246
Posisi angka siji kaping 12
Lap paling banter kaping 18
Menang kaping 13
Menang pisanan GP Portugis 1995
Menang pungkasan GP Australia 2003
Total poin 535 pts

David Marshall Coulthard (alias David Coulthard utawi DC, miyos wonten ing Tywnholm, Skotlandia, Britania Raya, tanggal 27 Maret 1971), punika tiyang Formula 1 saking Skotlandia, sapunika piyambakipun guyup sareng Red Bull Racing minangka Team Consultant. Coulthard sampun mimpangaken 13 race, nanging dèrèng naté menangaken gelar juwara donya. Piyambakipun wentas paripurna saking F1 ing pungkasan musim 2008. Debutipun dipun milai ing taun 1994 sesarengan kalihan tim Williams F1, ing pungkasan taun 1995 piyambakipun pindhah dhateng McLaren ngantos pungkasan taun 2004. Salaminipun wonten ing F1, Coulthard ngantungi 246 start GP, rekor paling ageng katiga sasampunipun Rubens Barrichello lan Riccardo Patrese.

Cathetan prestasi[sunting | sunting sumber]

Coulthard Goodwood 2006.
  • 1983-1985, Scottish Junior Kart, Jawara
  • 1986-1988, Scottish Open Kart, Jawara
  • 1989, British Formula Ford 1600, Jawara
  • 1990, British Vauxhall Lotus Series, kaping 4
  • 1991, Formula 3, kaping 2
  • 1992, Formula 3000, kaping 9
  • 1993, Formula 3000, kaping 3
  • 1994, Formula 1 (Williams), kaping 8 (14 poin) - bergabung di GP Spanyol
  • 1995, Formula 1 (Williams), kaping 3 (49 poin)
  • 1996, Formula 1 (McLaren), kaping 7 (18 poin)
  • 1997, Formula 1 (McLaren), kaping 3 (36 poin)
  • 1998, Formula 1 (McLaren), kaping 3 (56 poin)
  • 1999, Formula 1 (McLaren), kaping 4 (48 poin)
  • 2000, Formula 1 (McLaren), kaping 3 (73 poin)
  • 2001, Formula 1 (McLaren), kaping 2 (65 poin)
  • 2002, Formula 1 (McLaren), kaping 5 (41 poin)
  • 2003, Formula 1 (McLaren), kaping 7 (51 poin)
  • 2004, Formula 1 (McLaren), kaping 10 (24 poin)
  • 2005, Formula 1 (Red Bull), kaping 12 (24 poin)
  • 2006, Formula 1 (Red Bull), kaping 13 (14 poin)
  • 2007, Formula 1 (Red Bull), kaping 10 (14 poin)
  • 2008, Formula 1 (Red Bull), kaping 16 (8 poin) - pensiun di akhir musim

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=David_Coulthard&oldid=876726"