Zona Euro

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Zona Euro utawa eurozone (Swara pocapan), sacara resmi jenengé euro area,[1] iku tlatah gabungan ing babagan ékonomi lan kauangan (EMU) saka 19 nagara anggota Uni Éropah (EU) sing nganggo dhuwit euro minangka valuta resmi tunggal. Dina iki tlatah kasebut dumadi saka nagara-nagara Austria, Belgia, Siprus, Finlandia, Prancis, Jerman, Yunani, Irlandia, Italia, Luksemburg, Malta, Walanda, Portugal, Slowakia, Slovenia lan Spanyol. Wolu nagara (ora klebu Swedia, sing sacara de facto nduwèni pilihan opt out) nagara liya wajib gabung tlatah iki sakwisé ngebaki kritéria mlebu sing ketat.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan lan rujukan[besut | besut sumber]

a.   ^ Kosovo iku sawijining subyèk sing dadi pasulayan wilayah antara Republik Serbia lan Republik Kosovo (sing ndhéklarasi kamardikané). Kosovo mroklamiraké kamardikan ing tanggal 17 Februari 2008 Serbia nganggep yèn Kosovo minangka wilayah tèritorialé. Proklamasi kamardikan diakoni déning 75 negara anggota PBB.
  1. ^ "Countries, languages, currencies". Interinstitutional style guide. the EU Publications Office. Retrieved 2 February 2009. 
    The euro area, European Central Bank

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zona_Euro&oldid=960248"