XL Airways

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
XL Airways
150px
IATA ICAO Kode panggil
JN XLA EXPO
Didegaké 1994 dengan nama Sabre Airways
Hub Papan Anggegana London Gatwick
Papan Anggegana Internasional Manchester
Papan Anggegana Internasional Glasgow
Papan Anggegana Internasional Charles de Gaulle
Kutha fokus Papan Anggegana Newcastle
Papan Anggegana Bristol
Papan Anggegana Nottingham East Midlands
Papan Anggegana Internasional Birmingham
Papan Anggegana Internasional Cardiff
Papan Anggegana Humberside
Papan Anggegana London Stansted
Papan Anggegana Dublin
Ukuran armada 24
Kutha tujuan Varies
Perusahaan induk XL Leisure Group
Kantor pusat Crawley, England, UK
Wong wigati DFO James Scott
CEO Phil Wyatt
COO Steve Tomlinson
Situs web http://www.xl.com

XL Airways ménika sebuah maskapé penerbangan charter ingkang berbasis ing Crawley, Britania Raya, lan ménika bagian saking XL Leisure Group. XL Airways ménika merek dagang kanggè XL Airways UK Limited. XL Airways nyèdiakèn penerbangan jarak cèkak lan jarak tebih nuju dèstinasi ing Éropah lan Wètan Tengah saking tiga basisipun, ya iku London Gatwick, Manchester, lan Glasgow. Maskapé punika ugi mèngoperasiaken penerbangan saking Newcastle, Bristol, Nottingham East Midlands, Birmingham, Cardiff, Humberside, London Stansted lan Belfast.[butuh rujukan] Kalih maskapé sanèsipun ingkang kalèbèt ing grup lan ginaakèn asma XL Airways; XL Airways Perancis lan XL Airways Jerman.

XL Airways UK Limited gadahi Lisensi Beroperasi Tipe A dari Otoritas Penerbangan Sipil Britania Raya, ingkang ngizinaken pengangkutan penumpang, kargo lan surat ing pesawat ingkang kaisi 20 kursi utawi langkung.[1]

ing musim sepak bola Inggris 2007-2008, XL Airways dados sponsor enggal West Ham United F.C.[2]

Sejarah[besut | besut sumber]

Maskapé penerbangan punika dipunresmaiken ing 1994 kaliyan asma Sabre Airways lan miwiti operasinipun ing 17 Desember 1994. Asma Excel dipunpendhet saking pengambilalihan 67% saham Libra Holidays Group ing November 2000, lan punika meningkat. ing wulan Maret 2004, Avion Group angsal 40.5% saham Excel Airways Group.

Ing wulan Desember 2004, Excel AIrways angsal penghargaan 'World Leading Charter Airline' ing taun 2004 ing World Travel Awards ing Barbados. Pada Januari 2005, Excel Airways Group mengubah logo pada armada mereka menjadi XL.com.

Ing wulan Oktober 2005, Excel Airways angsal penghargaan 'Best Charter Airline' déning pemaos surat kabar Daily Telegraph ing Inggris. Perusahaan punika ugi angsal penghargaan 'World's Leading Charter Airline' untuk tahun kedua.

Excel Airways Boeing 737-400 takes off

Ing November 2005, sebuah livery dipuntepangaken, perbesaran seratan Excel Airways, sebuah emblem ing mesin pesawat lan XL.com ing ekor pesawat.

Ing wulan Maret 2006, Excel Airways napak asmani perjanjian kaliyan GE Commercial Aviation Services (GECA) kangge penyewaan 2 pesawat Boeing 737-900ER (Extended Range) Next Generation ingkang dipunpasaraken déning Boeing ing taun 2007 lan 2 Boeing 737-800 kaliyan pengiriman ing pertengahan 2007, 2 pesawat saking ILFC (International Lease Finance Corporation) dan 2 pesawat saking RBS Aviation Capital . Sedaya pesawat dipunsewa ngantos 8 taun dados bagian saking rencana penambahan armada punika.

Ing wulan April 2006, Excel nyepeng 100% saham Kosmar Villa Holidays Plc ('Kosmar') ingkang kalampahan wiwit 2 Mei 2006.

Air Malta Airbus A320-200, operated on behalf of XL

Ing wulan Mei 2006, Excel Airways angsal 3 pesawat Boeing 747-300 kaliyan penggabungan perusahaan Air Atlanta Europe.

XL Airways Irlandia[besut | besut sumber]

Ing wulan Mei 2006, XL Airways ngumumaken menawi badhe ngluncuraken sebuah maskapé internasional ing Irlandia lan miwiti operasinya ing Musim Panas 2007. Maskapé punika miwiti penerbanganipun saking Dublin, Cork lan Irlandia Barat (Knock) ing Mei 2007 kaliyan penerbangan kawiwitan saking Dublin - Palma ing 1 Mei. Punika nawaraken destinasi punika:[1].

Saking Dublin:

Insiden lan Kecelakaan[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=XL_Airways&oldid=1101658"