We Are the World 25 for Haiti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

"We Are the World 25 for Haiti" ya iku lagu dhèwékan kang direkam déning supergroup kanggo nganakaken konsér ngamal Artis saka Haiti ing tahun 2010. Diganti irah-irahané ing tahun 1985 dadi "We Are the World". Ing taun 1985, "We World", lagu amal kang wiwitan direkam dèning Amérika Sarékat kanggo Afrika dirilis. Iki ditulis dèning musisi Amérika Michael Jackson lan Lionel Richie, lan diprodhuksi dèning Quincy Jones lan Michael Omartian kanggo album We Are the World. Lagu iki ditampa kanthi apik dèning para kritikus musik lan dadi panampa sawetara penghargaan. Lagu kasebut minangka suksès komérsial ing saindenging jagad, amarga ndhuwurké andha lelagon ing saindenging jagad lan dadi siji-sijiné pop Amérika paling cepet laku ing sajarah, uga single pisanan kang disèrtifikasi multi-platinum dèning Asosiasi Industri Rekam Amérika. "We are the World" minangka pop kang paling laris nganti saiki diluncuraké dèning Elle John versi "Lilin ing Angin". [1] Ing 12 Januari 2010, Haiti kena gempa kanthi gedhéné 7,0 Mw. Gempa kasebut paling gedhé ing nagara kasebut awit saka 200 taun kepungkur.[2] Gempa kasebut ing njaba Port-au-Pangeran ing wilayah Haitian.[3] Udakara angka pati bisa nganti 200.000. [4] Sadurungé gempa kasebut, Jones lan Richie wis ngrancang rekaman ulang "We Are the World" saben tanggal 28 Januari 2010 - ulang taun kaping 25 saka rekaman lagu asli. Randy Phillips, kang dadi lakon utama ing lagu kang diwiyaraké manèh, ujar manawa prodhuser "We Are the World" Ken Kragen wis ngusulaké supaya bisa ngethok maneh "We are the World" lan judhul "Live 25".

Rekaman[besut | besut sumber]

Vèrsi lagu anyar direkam tanggal 1 Februari 2010, ing sèsi suwené 14 jam. Wolung puluh musisi dilaporaké mèlu rekaman lagu kasebut, [5] kang ditindakaké ing papan kang padha asliné, ing Studio Henson Recording ing La Brea Avenue, Los Angeles, California.[6] Jones ujar babagan sesi rekaman nalika ing Grammy Awards52, "Iki minangka tantangan gedhé. Sampèyan butuh tentara lan arsitèktur kang duwèni emosional apik. Aku ora tau ndeleng klompok-klompok warna kang kaya mangkana, lan dhèwéké èntuk alasan kang pener." Wiwit prosès rekaman, nggawa manèka warna seniman, kanthi paling tuwa yaiku Tony Bennett kang umur 83 taun kanthi paling enom ya iku Ethan Bortnick umur 9 taun. [7][8]

Tanggepan[besut | besut sumber]

Wolung dina sawisé ulang taun sèlèbriti Artis saka Haiti 2010 dirilis, ana prosés "nanggepi video" resmi saka YouTube lagu kasebut dikirim dèning kapribadian Internet lan penyanyi-penulis lagu Lisa Lavie, lan "disenengi" ing saluran resmi YouTube We Are The World. [9] "We are the World 25 for Haiti (èdhisi YouTube)" ora kalebu ségmen rap lan minimalaké auto-tune kang dadi subjék saka anggepan kritis vèrsi selebriti. Video Lavie, kolaborasi Internèt 57 musisi YouTube kang ora duwé tangan lan ngadeg dhèwè kanthi gèografis ing saindenging jagad, nampa resèpsi positip saka medhiya, kalebu CNN ("mesthi minangka tandha jaman") [10] lan ABC World News karo Diane Sawyer (" Wong Minggu: "..."minangka ujar, "Kita uga jagad kang mbuktekaké manawa lagu ora mung kanggo jenenge kang cemlorot.") [11]

Seniman Haiti[besut | besut sumber]

Penyanyi pop Justin Bieber mbukak lagu kasebut, ing sandhingé Nicole Scherzinger lan Jennifer Hudson.
Janet Jackson, nyanyi bebarengan karo sedhuluré, Michael Jackson
Swara Maria Mary bisa dirungokake kanthi cetha nganti pungkasan.
Konduktor
Solois (urutan saka tampil)[12][13]
Chorus

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Beatts, Anne (1997-10-12). "If It's a Hit, Why Stop There?". LATimes.com. Tribune Company. Dijupuk 2010-02-16. 
  2. "Magnitude 7.0 – Haiti Region". Diarsip saka sing asli ing 2010-01-15. Dijupuk January 12, 2010. 
  3. "Major earthquake off Haiti causes hospital to collapse – Telegraph". London: telegraph.co.uk. 2010-01-12. Dijupuk January 12, 2010. 
  4. "Haiti says 200,000 may be dead, violence breaks out — Reuters". reuters.com. Diarsip saka sing asli ing November 29, 2014. Dijupuk January 14, 2010. 
  5. "We Are The World, Haiti (VIDEO): New Version For Haiti Earthquake Victims". HuffingtonPost.com. HuffingtonPost.com, Inc. 2010-02-12. Dijupuk 2010-02-15. 
  6. Schou, Solvej (2010-02-02). "Stars gather to cover 'We Are the World' for Haiti". USAToday.com (Gannett Co. Inc). Dijupuk 2010-02-15. 
  7. ""We Are the World" Child Sensation Ethan Bortnick Joins the Baldwin Family". Gibson.com. Diarsip saka sing asli ing 2012-03-24. Dijupuk 2012-11-07. 
  8. "10 Year Old Piano Prodigy Ethan Bortnick Performs at Las Vegas Hilton". Vegasnews.com. 2011-07-23. Dijupuk 2012-11-07. 
  9. We Are The World Foundation Archived 2010-02-14 at the Wayback Machine. (charitable foundation) website.
  10. Josh Levs, CNN, "YouTube Singers Rock for Haiti" (March 6, 2010); Josh Levs, CNN, "YouTubers do 'We Are the World'" (March 7, 2010); Rosemary Church, CNN International, "We Are the World, part two", (March 20, 2010).
  11. ABC World News with Diane Sawyer broadcast, March 19, 2010, preceded by online video ABC News, The Conversation: 'We Are the World' YouTube Edition (ABC World News); "Conversation: 'We Are the World' 2.0" (ABC World News Tonight).
  12. Gunderson, Edna (2010-02-02). "Complete list of 'We Are the World' artists". USAToday.com (Gannett Co. Inc). Dijupuk 2013-10-15. 
  13. "Credits « Official Site of We Are The World 25 For Haiti". We Are The World Foundation. Diarsip saka sing asli ing 2010-04-26. Dijupuk 2010-02-22.