Vin Diesel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Vin Diesel
VinDieselMarch09.jpg
Lair Mark Sinclair Vincent
18 Juli 1967 (umur 48)
New York City, U.S.
Pakarya Actor, director, producer, screenwriter
Taun akarya 1990
Pasangan Paloma Jimenez
Situs jaringan VinDiesel.com

Vin Diesel (lahir Mark Sinclair Vincent 18 Juli 1967) pagaweanné dadi aktor, sutradara, penulis, lan produser, kabangsaané saka Amerika Serikat, Vin Diesel kang lair karo nama Mark Sinclair Vincent iki lair tanggal 18 Juli 1967. [1][1] dheweké ya iku aktor, sutradara, penulis, lan produser saka Amérika Sarékat.[1] dheweké uga melu ndirikaké OneRace Films, Tigon Studios lan Racetrack Records.[1] Vin lair ning kutha New York City, lan muulai karier ning dunia film awit taun 1990.[1]

Karir[sunting | besut sumber]

Dheweké mulai nyinauni akting saka bapak tiriné kang ngajar akting.[1] Nalika umuré 7 tuan, dheweké karo kanca-kancané meneng-meneng mlebu ning teater kanggo guyonan.[1] Dheweké kang namung dolanan mau dicoba déning wanita kang ana ning teater iku menehaké naskah drama lan duwit kang akehé $20 karo sarat dheweké kudu nekani teater nggal dina sawisé bali sekolah.[1]

Nalika umuré 17 taun dheweké tau ddai tukang pukul ning club.[1] Amarga pagawean mau dheweké olih jeneng, Vin Diesell.[1] Vin mutusaké ninggalaké kiliyahé kanggo nggawe film cekak kang judulé MULTI-FACIAL.[1] Film iki akiré bisa mlebu festival film Cannes lan oloh sambutan kang apik.[1]

Kasuksesan film iki anggawe Vin ngadakaké panggalangan dana kanggo nggawe film salanjuté kang judulé STRAYS kang uga bisa mlebu ning festival film Sundance lan olih tanggapan kang apik uga.[1] Filmé kang pisanan, MULTI-FACIAL anggawe sutradara Steven Spielberg seneng, mula Steven nawari Vin supaya main film ning SAVING PRIVATE RYAN.[1]

Wis ana 18 film kang dibintangi déning dheweké, kayata film, THE FAST AND THE FURIOUS, XXX, A MAN APART, THE CHRONICLES OF RIDDICK, lan THE PACIFIER.[1] Vin meranaké sekuel film THE FAST AND THE FURIOUS kang kaping papaté.[1] Ning film iki, dheweké bebarengan karo Paul Walker, uga dadi produseré.[1]

Sasi Juli taun 2011, Rumor kang nyebar nyebutaké manawa aktor Vin Diesel kacatet dadi salah siji pemeran ning proyek film kang ditulis déning Oliver Butcher lan ]]Stephen Cornwell]].[2]

FILMOGRAFI[sunting | besut sumber]

  • 1990 AWAKENINGS
  • 1994 MULTI-FACIAL
  • 1997 STRAYS
  • 1998 SAVING PRIVATE RYAN
  • 1999 THE IRON GIANT
  • 2000 BOILER ROOM
  • 2000 PITCH BLACK
  • 2001 THE FAST AND THE FURIOUS
  • 2001 KNOCKAROUND GUYS
  • 2002 XXX
  • 2003 A MAN APART
  • 2004 THE CHRONICLES OF RIDDICK: DARK FURY
  • 2004 THE CHRONICLES OF RIDDICK
  • 2005 THE PACIFIER
  • 2006 FIND ME GUILTY
  • 2006 THE FAST AND THE FURIOUS: TOKYO DRIFT
  • 2006 ROCKFISH
  • 2008 BABYLON A.D.
  • 2009 THE WHEELMAN
  • 2009 THE FAST AND THE FURIOUS 4
  • 2009 HANNIBAL THE CONQUEROR
  • 2011 FAST FIVE

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q (id)Vin Diesel dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ (id)berita Vin Diesel dipununduh tanggal 26 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vin_Diesel&oldid=1013738"