Vin Diesel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Vin Diesel
VinDieselMarch09.jpg
Lair Mark Sinclair Vincent
(1967-07-18) 18 Juli 1967 (umur 50)
New York City, U.S.
Pakaryan Actor, director, producer, screenwriter
Taun aktif 1990
Pasangan Paloma Jimenez
Sana jaringan VinDiesel.com

Vin Diesel (lahir Mark Sinclair Vincent 18 Juli 1967) pagaweanné dadi aktor, sutradara, penulis, lan produser, kabangsaané saka Amérika Sarékat, Vin Diesel kang lair karo nama Mark Sinclair Vincent iki lair tanggal 18 Juli 1967. [1][1] dhèwèké ya iku aktor, sutradara, penulis, lan produser saka Amérika Sarékat.[1] dhèwèké uga melu ndirikaké OneRace Films, Tigon Studios lan Racetrack Records.[1] Vin lair ning kutha New York City, lan muulai karier ning dunia filem awit taun 1990.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Dhèwèké mulai nyinaoni akting saka bapak tiriné kang ngajar akting.[1] Nalika umuré 7 tuan, dhèwèké karo kanca-kancané meneng-meneng mlebu ning teater kanggo guyonan.[1] Dhèwèké kang namung dolanan mau dicoba déning wanita kang ana ning teater iku menehaké naskah drama lan duwit kang akehé $20 karo sarat dhèwèké kudu nekani teater nggal dina sawisé bali sekolah.[1]

Nalika umuré 17 taun dhèwèké tau ddai tukang pukul ning club.[1] Amarga pagawean mau dhèwèké olih jeneng, Vin Diesell.[1] Vin mutusaké ninggal kiliyahé kanggo nggawe filem cekak kang judhulé MULTI-FACIAL.[1] Film iki akiré bisa mlebu festival filem Cannes lan oloh sambutan kang apik.[1]

Kasuksesan filem iki anggawe Vin ngadakaké panggalangan dana kanggo nggawe filem salanjuté kang judhulé STRAYS kang uga bisa mlebu ning festival filem Sundance lan olih tanggapan kang apik uga.[1] Filmé kang pisanan, MULTI-FACIAL anggawe sutradara Steven Spielberg seneng, mula Steven nawari Vin supaya main filem ning SAVING PRIVATE RYAN.[1]

Wis ana 18 filem kang dibintangi déning dhèwèké, kaya ta filem, THE FAST AND THE FURIOUS, XXX, A MAN APART, THE CHRONICLES OF RIDDICK, lan THE PACIFIER.[1] Vin meranaké sekuel filem THE FAST AND THE FURIOUS kang kaping papaté.[1] Ning filem iki, dhèwèké bebarengan karo Paul Walker, uga dadi produseré.[1]

Sasi Juli taun 2011, Rumor kang nyebar nyebutaké manawa aktor Vin Diesel kacatet dadi salah siji pemeran ning proyek filem kang ditulis déning Oliver Butcher lan ]]Stephen Cornwell]].[2]

FILMOGRAFI[besut | besut sumber]

  • 1990 AWAKENINGS
  • 1994 MULTI-FACIAL
  • 1997 STRAYS
  • 1998 SAVING PRIVATE RYAN
  • 1999 THE IRON GIANT
  • 2000 BOILER ROOM
  • 2000 PITCH BLACK
  • 2001 THE FAST AND THE FURIOUS
  • 2001 KNOCKAROUND GUYS
  • 2002 XXX
  • 2003 A MAN APART
  • 2004 THE CHRONICLES OF RIDDICK: DARK FURY
  • 2004 THE CHRONICLES OF RIDDICK
  • 2005 THE PACIFIER
  • 2006 FIND ME GUILTY
  • 2006 THE FAST AND THE FURIOUS: TOKYO DRIFT
  • 2006 ROCKFISH
  • 2008 BABYLON A.D.
  • 2009 THE WHEELMAN
  • 2009 THE FAST AND THE FURIOUS 4
  • 2009 HANNIBAL THE CONQUEROR
  • 2011 FAST FIVE

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q Vin Diesel dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ berita Vin Diesel dipununduh tanggal 26 Juli 2011