Quincy Jones

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Quincy Jones
Quincy Jones
Quincy Jones 2007.jpg
Quincy Jones attending an after-party of a tribute to his work at Life Restaurant, Los Angeles, CA on October 1, 2008
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Quincy Delightt Jones, Jr.
Paraban Leigh Warren
Saka Seattle, Washington, U.S.
Génre R&B, funk, soul, big band, swing, jazz, bossa nova, hip-hop, rock n roll
Pakaryan Musician, conductor, producer, arranger, composer, filem composer
Piranti Trumpet, French Horn, Drums, Vocals, Piano synthesizer
Mangsa akarya 1951 – present
Labèl Columbia, Mercury, Qwest
Sing magepokan Lionel Hampton, Dizzy Gillespie, Toots Thielemans, Aaliyah,[1] Michael Jackson, Rod Temperton, The Brothers Johnson, Frank Sinatra, Eddie Van Halen, Dinah Washington, Dean Martin, Patti Austin, Tevin Campbell, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Will Smith, 2Pac, Trey Songz
Sana jaringan quincyjones.com

Quincy Jones (lair 14 Maret 1933) dhèwèké iku musisi utawa pemusik jazz kang kebangsaané saka nagara Amérika Sarékat,[2] liyané iku berprofesi dadi pemain trumpet, komposer filem lan arranger musik.

Jones kang diundhang karo nama nama "Q" déning kanca-kancané lair ing Chicago. wektu umur sepuluh taun, pindah bareng bapak ibu tirine ing Bremerton, Washington.[2] dhèwèké sweneng musik wektu ana ing sekolah dhasar lan nyoba warna-warna piranti instrumen musik ing sekolahé lan akhirnya milih trumpet. banjur menangké beasiswa ing Berklee College of Music di Boston, tanapi di drop-out wektu nerima tawaran lunga bareng Lionel Hampton.

Jones tau nikah kaping telu lan duwé anak pitu. dhèwèké tau nikah karo Jeri Caldwell taun 1957 hingga 1966, lan peputran Jolie Jones Levine. banjur nikah karo ulla Anderson taun 1967 hingga 1974 duwé anak loro. banjur karo aktris Nastassja Kinski taun 1991 hingga 1995. ing bulan Fèbruari nikah karo Kenya Julia uari 1993, lan peputran Kenya Julai Miambi Sarah Jones.[2] Bencana kang melanda Haiti pancen sempat gawé seluruh donya duka. akèh pesohor kang nyuba mbantu karo warna-warna cara.[3] Quincy Jones lan Lionel Richie duwé cara dhéwé. senior ing donya musik mau bermaksud merekam ulang lagu We Are the World lan nyerahke hasil penjualané déning masarakat Haiti.[3]

Diskografi[2][besut | besut sumber]

Single[besut | besut sumber]

  • 1970 Killer Joe
  • 1972 Money Runner
  • 1975 Is It Love That We're Missin
  • 1977 Roots Medley
  • 1978 Stuff Like That
  • 1981 Ai No Corrida
  • 1981 Just Once
  • 1981 Razzamatazz
  • 1981 One Hundred Ways
  • 1981 Betcha Wouldn't Hurt Me
  • 1990 I'll Be Good to You
  • 1990 The Secret Garden
  • 1990 Tomorrow (A Better You, Better Me)
  • 1990 I Don't Go for That
  • 1991 Wee B. Dooinit
  • 1995 You Put a Move On My Heart
  • 1996 Stomp
  • 1999 Something I Cannot Have
  • 2010 Sanford & Son

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "R&B's Aaliyah dies in plane crash". BBC News. 2001-08-26. 
  2. ^ a b c d Quincy Jones dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  3. ^ a b Berita Quincy Jones dipununduh tanggal 20 Juni 2011