Quincy Jones

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Quincy Jones
Quincy Jones
Quincy Jones 2007.jpg
Quincy Jones attending an after-party of a tribute to his work at Life Restaurant, Los Angeles, CA on October 1, 2008
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Quincy Delightt Jones, Jr.
Paraban Leigh Warren
Saka Seattle, Washington, U.S.
Génre R&B, funk, soul, big band, swing, jazz, bossa nova, hip-hop, rock n roll
Pakaryan Musician, conductor, producer, arranger, composer, film composer
Piranti Trumpet, French Horn, Drums, Vocals, Piano synthesizer
Mangsa akarya 1951 – present
Labèl Columbia, Mercury, Qwest
Sing magepokan Lionel Hampton, Dizzy Gillespie, Toots Thielemans, Aaliyah,[1] Michael Jackson, Rod Temperton, The Brothers Johnson, Frank Sinatra, Eddie Van Halen, Dinah Washington, Dean Martin, Patti Austin, Tevin Campbell, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Will Smith, 2Pac, Trey Songz
Sana jaringan quincyjones.com

Quincy Jones (lahir 14 Maret 1933) dheweké iku musisi utawa pemusik jazz kang kebangsaané saka nagara Amerika Serikat,[2] liyane iku berprofesi dadi pemain trumpet, komposer film lan arranger musik.

Jones kang diundhang karo nama nama "Q" déning kanca-kancane lahir ing Chicago. wektu umur sepuluh tahun, pindah bareng bapak ibu tirine ing Bremerton, Washington.[2] dheweké sweneng musik wektu ana ing sekolah dasar lan nyoba macem-macem alat instrumen musik ing sekolahé lan akhirnya milih trumpet. banjur menangké beasiswa ing Berklee College of Music di Boston, tanapi di drop-out wektu nerima tawaran lunga bareng Lionel Hampton.

Jones tau nikah kaping telu lan duwéni anak pitu. dheweké tau nikah karo Jeri Caldwell taun 1957 hingga 1966, lan peputran Jolie Jones Levine. banjur nikah karo ulla Anderson taun 1967 hingga 1974 nduwèni anak loro. banjur karo aktris Nastassja Kinski taun 1991 hingga 1995. ing bulan Februari nikah karo Kenya Julia uari 1993, lan peputran Kenya Julai Miambi Sarah Jones.[2] Bencana kang melanda Haiti pancen sempat gawé seluruh dunia duka. akeh pesohor kang nyuba mbantu karo macem-macem cara.[3] Quincy Jones lan Lionel Richie duwé cara dhewé. senior ing dunia musik mau bermaksud merekam ulang lagu We Are the World lan nyerahke hasil penjualané déning masyarakat Haiti.[3]

Diskografi[2][sunting | besut sumber]

Single[sunting | besut sumber]

  • 1970 Killer Joe
  • 1972 Money Runner
  • 1975 Is It Love That We're Missin
  • 1977 Roots Medley
  • 1978 Stuff Like That
  • 1981 Ai No Corrida
  • 1981 Just Once
  • 1981 Razzamatazz
  • 1981 One Hundred Ways
  • 1981 Betcha Wouldn't Hurt Me
  • 1990 I'll Be Good to You
  • 1990 The Secret Garden
  • 1990 Tomorrow (A Better You, Better Me)
  • 1990 I Don't Go for That
  • 1991 Wee B. Dooinit
  • 1995 You Put a Move On My Heart
  • 1996 Stomp
  • 1999 Something I Cannot Have
  • 2010 Sanford & Son

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ "R&B's Aaliyah dies in plane crash". BBC News. 2001-08-26. 
  2. ^ a b c d (id)Quincy Jones dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  3. ^ a b (id)Berita Quincy Jones dipununduh tanggal 20 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Quincy_Jones&oldid=997931"