Will Smith

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Will Smith

Latar wuri
Jeneng Willard Christopher Smith, Jr.
Alias The Fresh Prince
Lair 25 September 1968 (umur 45)
Asal Wynnefield, West Philadelphia, Pennsylvania
Pegawéyan Rapper
Taun aktif 1987–saiki
Label Jive, Columbia, Interscope
Magepokan karo DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, DJ Jazzy Jeff, Ready Rock C
Situs wèb www.willsmith.com

Will Smith iku aktor, produser, sutradara lan mantan penyanyi Hollywood. Dhéwéke lair ing 25 September 1958 ing Phyladelphia, Pensylvania, Amérika Sarékat[1]. Dhéwéké duwé jeneng asli Willard Christopher Smith Jr. lan duwé jeneng panggilan Fresh Prince utawa Mr. July [1]. Will Smith iku anak keloro, dhéwéké duwé sedulur telu.[1] Bapaké, Willard Christopher Smith Senior iku duwé pabrik pendhinginan, lan Caroline, Ibuné ku kerja ing Sekolah.[1] Dhéwéké tuwuh gedhé ing Philadelphia Kulon yaiku ing Wynnefield.[1] Will Smith sekolah ing Overbrook High School kang ana ing Philadelphia bagéyan Overbrook, Pennsylvania.[1] Dhéwéké duwé jeneng celukan ‘’Prince’’ amarga dhéwéké bisa luwes ing ngadhepi masalah.[1] Will Smith terkenal sakwisé ketemu Jeffrey A. Townes kang terus tampil bareng dadi “DJ Jazzy Jeff and the Fresh Prince”.[1] Gara-gara terkenal lan olih dhuwit akéh, Will Smith terus tuku mobil, omah lan perhiasan dadi dhéwéké meh bangkrut.[1] Untungé ing taun 1989 dhéwéké ketemu Benny Medina kang duwé ide gawé komédhi situasi.[1] Will Smith setuju terus gawé serial The Fresh Prince of Bel-Air ing taun 1990. Serial iku diputer 6 taun.[1] Ing taun 1993, dhéwéké main ing fiel kang judhulé Six Degrees o Separation, ing taun 1995 dhéwékv main ing filem Bad Boys, lan ing taun 1996 main ing Independence Day.[1]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l [1]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Will_Smith&oldid=830740"