Will Smith

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Will Smith
Time 100 Will Smith c.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Willard Christopher Smith, Jr.
Paraban The Fresh Prince
Saka Wynnefield, West Philadelphia, Pennsylvania
Pakaryan Rapper
Mangsa akarya 1987–saiki
Labèl Jive, Columbia, Interscope
Sing magepokan DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, DJ Jazzy Jeff, Ready Rock C
Sana jaringan www.willsmith.com

Will Smith iku aktor, produser, sutradara lan mantan penyanyi Hollywood. Dhéwéke lair ing 25 September 1958 ing Phyladelphia, Pensylvania, Amérika Sarékat[1]. Dhèwèké duwé jeneng asli Willard Christopher Smith Jr. lan duwé jeneng panggilan Fresh Prince utawa Mr. July [1]. Will Smith iku anak keloro, dhèwèké duwé sedulur telu.[1] Bapaké, Willard Christopher Smith Senior iku duwé pabrik pendhinginan, lan Caroline, Ibuné ku kerja ing Sekolah.[1] Dhèwèké tuwuh gedhé ing Philadelphia Kulon ya iku ing Wynnefield.[1] Will Smith sekolah ing Overbrook High School kang ana ing Philadelphia bagéyan Overbrook, Pennsylvania.[1] Dhèwèké duwé jeneng celukan ‘’Prince’’ amarga dhèwèké bisa luwes ing ngadhepi masalah.[1] Will Smith terkenal sakwisé ketemu Jeffrey A. Townes kang terus tampil bareng dadi “DJ Jazzy Jeff and the Fresh Prince”.[1] Gara-gara terkenal lan olih dhuwit akéh, Will Smith terus tuku mobil, omah lan perhiasan dadi dhèwèké meh bangkrut.[1] Untungé ing taun 1989 dhèwèké ketemu Benny Medina kang duwé ide gawé komédhi situasi.[1] Will Smith setuju terus gawé serial The Fresh Prince of Bel-Air ing taun 1990. Serial iku diputer 6 taun.[1] Ing taun 1993, dhèwèké main ing fiel kang judhulé Six Degrees o Separation, ing taun 1995 dhéwékv main ing filem Bad Boys, lan ing taun 1996 main ing Independence Day.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l [1]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Will_Smith&oldid=1100036"