Toni Braxton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Toni braxton
Toni Braxton 2009 VH1 Divas-2.jpg
Lair Toni Michelle Braxton
Pakaryan aktris, penyanyi
Taun aktif 1989

Toni Michelle Braxton (lair ing Severn, Maryland, Amerika Serikat, 7 Oktober 1967; umur 48 taun) dheweké penyanyi lan penulis lagu saka Amerika Serikat, dheweké mulai kariré ning dunya musik nalika taun 1989 karo bantuan déning The Braxtons, Dheweké dadi penyanyi, kang kondhang amarga albumé kang pisanan, kang judulé Toni Braxton (dirilis nalika taun 1993), Ning album kasebut ana lagu kang dadi hité, ya iku lagu kang judulé Another Sad Love Song.[1] Nyusul sawisé iku, dheweké ngrilis manèh album-album liyané, kayata Secrets (kang dirilis nalika taun 1996), The Heat (dirilis nalika taun 2000), More Than a Woman (dirilis nalika taun 2002) lan Libra (album iki dirilis nalika taun 2005).[1]

Ora namung iku, aktris iki uga tau menangaké nem panghargaan ning ajang Grammy Award lan albumé bisa kaedol nganti 40 yuta kopi ning kabèh tlatah ning dunya, Dheweké uga dadi pancipta tetembangan saliyané dadi aktris film.[1] Laguné kang ana ning albumé iku kasil saka usahané dhewe, ora namung iku, tetembangan kang tau dicipta déning dheweké uga sering digawakaké déning para kanca-kancané.[1]

Menawa dadi aktris, karyané ana ning serial Tv.[1] Dheweké tau mbintangi sajumlah serial ning televisi, meski namung dadi bintang tamu.[1] Ananging debuté aktingé dadi pamain ning film layar lebar, bisa dideleng saka film KINGDOM COME, [[film kang dirilis nalika taun 2001.[1] Nyusul sawisé iku, dheweké main ning serial TV kang judulé Play'd: A Hip Hop Story, film iki dirilis nalika taun 2002.[1]

Karir kasuksesané anggawe dheweké dipercaya dadi duta autis lan Asosiasi Jantung ning nagara Amerika.[1] Braxton kagolong artis kang preduli karo masalah sosial.[1] Nalika sasi Januari taun 2010, Braxton melu rewang remake lagu We Are The World anduwéné Michael Jackson kanggo mbantu korban lindhu Haiti.[1] Braxton nikah karo Keri Lewis kang profesiné uga padha karo dheweké, dadi musisi.[1] Saka parnikahané karo Keri, dheweké dikarunian anak loro.[1] Sakloron anaké lanang kabeh, namané Diezel Ky Braxton Lewis kang lair nalika tanggal 30 Maret taun 2003 lan Denim Cole Braxton Lewis, kang lair nalika tanggal 2 December taun 2001.[1] Ananging nalika sasi November taun 2009, Braxton ngumumaké marang media manawa dheweké karo Keri wus cerai.[1]

Ana carita manawa dheweké kening penyakit kang anggawe kaséhatané tambah ora apik.[1] Ning acara 8th Annual Bag Ladies Lucheon, dheweké olih panghargaan Women in Achievement, lan ngomong dheweké kena penyakit Lupus nalika narima panghargaan mau.[2] Toni Braxton kena penyakit pericarditis, ya iku pambengkakan ning bagian kang ana ning jantung.[2] Babagan kasebut, dingerteni manawa Toni Braxton anduwèni tekanan geting kang dhuwur.[2] Ananging dheweké ora mandhek anggoné nyipta karya.[1] Nalika sasi Mei taun 2010 Braxton mulai ngrilis albumé kang judulé, Pulse.[1] Ning video klip hit single kaping pisanan album kasebut, Hands Tied, Braxton tampil seksi lan ber-pole dance ning bar lan ditonton karo para priya.[1]

Diskografi[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (id)biografi Toni Braxton dipununduh tanggal 26 Juli 2011
  2. ^ a b c (id)berita Toni Braxton dipununduh tanggal 26 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toni_Braxton&oldid=1093295"