Universiade mangsa adhem 2009

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Universiade mangsa adhem 2009

Universiade mangsa adhem 2009 angka XXIV dianakaké ing Harbin, Cina. Atlit mahasiswa saka 44 nagara mèlu partisipasi sajeroning tetandhingan iki.

Seleksi[besut | besut sumber]

Harbin pinilih déning FISU ing tanggal 10 Januari 2005 kanggo taun 2009 lan Erzurum taun 2011. Kutha-kutha iki mung loro-loroné calon.

Ulah raga[besut | besut sumber]

Ès[besut | besut sumber]

Salju[besut | besut sumber]

  • Alpine skiing
  • Cross country skiing
  • Ski jumping
  • Nordic combined
  • Freestyle skiing
  • Snowboarding
  • Biathlon

Panggonan[besut | besut sumber]

Harbin saiki duwé papat stadion kanggo ulah raga ès internasional lan lima stadion kanggo latihan. Stadion sing wis kapacak ing situs web resmi ya iku:

Tabel medali[besut | besut sumber]

1 Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina 18 18 12 48
2  Rusia 18 14 19 51
3 Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul 12 7 9 28
4  Jepang 9 8 3 20
5 Flag of Switzerland.svg Swiss 7 3 4 14
6  Austria 4 3 2 9
7  Prancis 2 6 5 13
8  Polen 2 4 8 14
9  Walanda 2 1 1 4
10  Swedia 2 0 0 2
11  Kanada 1 4 1 6
12  Républik Céko 1 3 5 9
13  Ukraina 1 2 4 7
14  Jerman 1 2 3 6
15  Israel 1 0 0 1
16  Finlandia 0 2 2 4
17  Slowak 0 1 2 3
18  Italia 0 1 1 2
19  Belarusia 0 1 0 1
19  Norwegia 0 1 0 1
Total 81 81 81 243

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Wintersport-stub