Universiade mangsa adhem 2009

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Universiade mangsa adhem 2009

Universiade mangsa adhem 2009 ka-XXIV dianakaké ing Harbin, Cina. Atlit mahasiswa saka 44 nagara mèlu partisipasi jroning tetandhingan iki.

Seleksi[besut | besut sumber]

Harbin pinilih déning FISU ing tanggal 10 Januari 2005 kanggo taun 2009 lan Erzurum taun 2011. Kutha-kutha iki mung loro-loroné calon.

Ulah raga[besut | besut sumber]

Ès[besut | besut sumber]

Salju[besut | besut sumber]

  • Alpine skiing
  • Cross country skiing
  • Ski jumping
  • Nordic combined
  • Freestyle skiing
  • Snowboarding
  • Biathlon

Panggonan[besut | besut sumber]

Harbin saiki duwé papat stadion kanggo ulah raga ès internasional lan lima stadion kanggo latihan. Stadion sing wis kasebut ing situs web resmi ya iku:

Tabel medali[besut | besut sumber]

1 Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina 18 18 12 48
2 Flag of Russia Rusia 18 14 19 51
3 Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul 12 7 9 28
4 Flag of Jepang Jepang 9 8 3 20
5 Flag of Switzerland.svg Swiss 7 3 4 14
6 Flag of Austria Austria 4 3 2 9
7 Flag of Prancis Prancis 2 6 5 13
8 Bendera_Polandia Polandia 2 4 8 14
9 Flag of the Netherlands Walanda 2 1 1 4
10 Flag of Swédia Swedia 2 0 0 2
11 Flag of Kanada Kanada 1 4 1 6
12 Bendera_Republik Céko Republik Céko 1 3 5 9
13 Flag of Ukraine Ukraina 1 2 4 7
14 Flag of Jerman Jerman 1 2 3 6
15 Flag of Israèl Israel 1 0 0 1
16 Flag of Finland Finlandia 0 2 2 4
17 Flag of Slowakia Slowakia 0 1 2 3
18 Flag of Italia Italia 0 1 1 2
19 Flag of Belarusia Belarusia 0 1 0 1
19 Flag of Norway Norwegia 0 1 0 1
Total 81 81 81 243

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Wintersport-stub