Uceng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Uceng
Iwak uceng-755113.jpg
Uceng
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Actinopterygii
Ordho: Cypriniformes
Famili: Balitoridae
Génus: Nemacheilus
Spésies: N. masyai
Jeneng binomial
Nemacheilus masyai
Smith, 1933

Uceng (jeneng latiné Nemacheilus masyai) ya iku kéwan kang urip ana banyu ing kalen-kalen cilik. Kéwané cilik lan dawa, ora ana sisike lan ukurane kurang luwih 2 cm. Uceng kalebu jinis iwak ing banyu tawa. Uceng iki wujude kaya iwak Teri, nanging luwih ireng lan lunyuné kaya welut. Iwak Uceng iki kerep dianggo gawé bebasan ya iku mburu Uceng kelangan dheleg. Iwak Uceng iki rasané yèn dimasak kaya iwak Kotes (Gabus). Iwak iki kalebu iwak kang angel golekane, dasaré cilik lan lunyu.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]