Ubud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ubud
Town
Ubud
Ubud
Country Indonesia
Province Bali
Regency Gianyar
Zona wektu UTC+08
Kagem Ubud minangka kacamatan, sumangga dipunpirsani Ubud, Gianyar.
Pelukis Rudolf Bonnet ing ngajeng dalemipun ing taun 1950-an

Ubud inggih punika satunggalipun désa kalurahan ingkang mandhegani 13 banjar dhinas ingkang kapérang saking enem désa adat, kalebet Kacamatan Ubud, Kabupatèn Gianyar kanthi jarak 20 km saking Kutha Denpasar.[1] Saking Kutha Denpasar dhateng Ubud kinten-kinten 30 menit utawi 15 manawi saking Kutha Gianyar.[1] Wewengkon Ubud gadhah inggil kinten-kinten 300 saking lumah laut, amargi punika Ubud gadhah hawa seger.[1] Warga ing Ubud cacahipun kinten-kinten 9.800 tiyang.[1] Kanthi lingkungan ingkang taksih alami, wewengkon punika kalebet wewengkon sumber inspirasi tumrap para seniman, kalebet seniman manca nagari, mliginipun seniman saking Éropah.[1]

Sasanesipun gadhah alam ingkang éndah, Ubud ugi misuwur minangka désa budaya[2] ingkang sugih warisan sajarah para seniman ageng, mliginipun pelukis misuwur, kados I Gusti Nyoman Lempad (1862-1978), Anak Agung Gde Sobrat (1919-1992), I Gusti Made Deblog (1910-1986), I Gusti Ketut Kobot, Ida Bagus Made, Déwa Putu Bedil, Ida Bagus Rai, lan sanèsipun.[1] Taun 1920-an wonten kalih pelukis saking Éropah inggih punika Rudolf Bonnet saking nagari Walanda, lan Walter Spies saking jerman dados tiyang manca ingkang nglukis ing Ubud.[1] Kekalihipun tiyang punika nepangaken téknik éstetika Éropah mliginipun ing bab pencahayaan, bayangan, perspektif, lan anatomi.[1] Ubud dados langkung misuwur minangkaa wewengkon kalairan para seniman lukis amargi jasanipun Tjokordo Gde Agung Sukawati kaliyan Rudolf Bonnet ingkang damel satunggalipun pakempalan seniman ingkang dipunparingi nama Pita Maha.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Ubud Obyek wisata Bali dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)
  2. ^ Tempat Wisata Menarik di Bali - Ubud dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)
  3. ^ Ubud Monkey Forest dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)