Rudolf Bonnet

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Rudolf Bonnet

Johan Rudolf Bonnet (lair ing Amsterdam, Walanda, 30 Maret 1895 – pati di Laren, Walanda, 18 April 1978 ing yuswa 83 taun) inggih punika satunggalipun pelukis saking negari Walanda ingkang dangu gesang ing Ubud, Bali minangka seniman lan pelukis.[1] Panajenenganipun dados salah satunggalipun pelukis manca negari ingkang nggadhahi kontribusi tumrap majengipun seni lukis Indonésia, mliginipun ing Bali.[1] Rudolf Bonnet lair saking kulawarga Huguenot Walanda ingkang sampun dangu lan pinten-pinten generasi dados tukang roti ing Kutha Amsterdam.[1] Bonnet tansah mbudidaya supados saged medal saking gaya hidup borjuis supados dados seniman lukis.[1] Amargi remen kaliyan seni saengga ing taun 1920, Bonnet tindak dhateng Italia lan sinau nglukis ing mrika.[1] Ing Italia Bonnet manggen ing désa Anticoli Corrado ing sisih kidulipun Kutha Roma.[1] Ing Italia Bonnet kepanggih kaliyan W.O.J. Nieuwenkamp, satunggalipun seniman Walanda ingkang sampun kliling Hindia-Walanda.[1] Nieuwenkamp ingkang nyakinaken Bonnet supados tindak dhateng Bali.[1]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Bonnet nate sekolah ing sekolah teknik Hendrick de Keyser ing Amsterdam. Ing Taun 1913 panjenenganipun ndherek Ujian Nasional kangge sekolah Seni Rupa Terapan negeri lan taun 1916 lulus saking sekolah kasebat.[2] Bonnet ugi nglaksanakaken pendidikan formal ing sekolah Rijksacademie van Beeldende Kunsten (Akademi Seni Adiluhung Walanda) ing Amsterdam lan kursus dekorasi ing Haarlem.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en)Museum Puri Lukisan history dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ a b (nl)"Rudolf Bonnet" dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rudolf_Bonnet&oldid=1038566"