Tteokguk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tteokguk nganggo mandu.

Tteokguk (떡국) ya iku jinis sop kang digawé saka adonan roti beras kang digodhog ing kaldu.[1] Masakan tteokguk ateges sup roti beras, lumrahé disuguhake ing dina Seollal utawa taun anyar Imlek ing Koréa.[1][2] Kaldun diwènèhi bahan-bahan kaya ta bawang perai, daging sapi panggang, endhog goreng, lan roti beras.[1] Yèn wis mateng, roti beras baka ngembang ing godhohan sup lan siyap disuguhake.[1] Saliyané dipangan nalika dina Seollal, tteokguk uga dipangan ing dina riyaya wulan purnama kang wiwitan (Jeongwol Daeboreum).[1] Saiki tteokguk dipangan bebarengan karo mandu (pangsit) kang isiné daging kang diwènèhi bumbu utawa janganan, mula sop iki uga diaranimandutguk (sop mandu).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 79. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Tteok Guk, kbs. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.