Tom Cleverley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tom Cleverley
Tom Cleverley goal vs MLS All-Stars cropped.jpg
Tom Cleverley nalika main kanggo Manchester United F.C.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Thomas William Cleverley[1]
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)[2]
Posisi main Glandhang
Katerangan klub
Tim saiki
Manchester United
Angka 23
Karir nom
1998–2000 Bradford City
2000–2009 Manchester United
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–kini Manchester United 5 (0)
2009Leicester City (pinjaman) 15 (2)
2009–2010Watford (pinjaman) 33 (11)
2010–2011Wigan Athletic (pinjaman) 25 (4)
Tim nasional
2009 U-20 Inggris 1 (2)
2009–2011 U-21 Inggris 16 (0)
2012 Karajan Manunggal 5 (0)
2012– Inggris 1 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 30 Oktober 2011.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23.30. 15 Agustus 2012 (UTC)

Tom Cleverley (lair ing Basingstoke, Inggris, 12 Agustus 1989; umur 30 taun) ya iku salah sawijining juru main bal-balan Inggris. Panjenengané posisiné minangka glandhang. Saiki panjenengané main kanggo Manchester United lan Inggris.

Karir[besut | besut sumber]

Junior[besut | besut sumber]

Tom Cleverley kapisan mlebu ing akademi tim Bradford City sasuwéné 3 taun wiwit 1998 tekan taun 2000. Panjenengané banjur mlebu ing akademi tim Manchester United wiwit taun 2000 tekan taun 2009.

Klub[besut | besut sumber]

Tom Cleverley main kanggo Manchester United wiwit taun 2009 tekan saiki. Panjenengané wes main ping 5, nanging durung naté nyétak gol. Panjenengané naté disilihaké ing Leicester City, Watford, lan Wigan Athletic.

Internasional[besut | besut sumber]

Tom Cleverley naté main pisan kanggo U-20 Inggris lan nyetak 2 gol. Panjenengané uga wés main ping 16 kanggo U-21 Inggris, nanging durung nyétak gol.

Gelar[besut | besut sumber]

Comunity Shield 2011

Klub[besut | besut sumber]

Leicester City
Manchester United

Individual[besut | besut sumber]

Statistik[besut | besut sumber]

Per 29 Oktober 2011.[5]
Klub Mangsa Liga Piala Piala Liga Éropah Lainnya1 Total
Tampil Gol Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol Main Gol
Leicester City (silihan) 2008–09 15 2 0 0 0 0 0 0 15 2
Watford (silihan) 2009–10 33 11 1 0 1 0 0 0 35 11
Wigan Athletic (silihan) 2010–11 25 4 0 0 0 0 0 0 25 4
Manchester United 2011–12 5 0 0 0 1 0 0 0 1 0 7 0
Total karier 78 17 1 0 2 0 0 0 1 0 82 17

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Ing wulan Oktober 2011, Cleverley nampa ganti rugi fitnah substansial sing ora diungkapaké amarga klaim palsu sing digawé déning ariwarta Rupert Murdoch, The Sun Agustus kapungkur sing martakaké manawa panjenengané "nggodha" salah sawijining wanita kanggo nglakokaké gayutan intim ing Blackpool. Cleverley lagi mapan ing omah karo pacaré ing Manchester nalika ariwarta mau nyatakaké kadadéan mau.[6]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Premier League clubs submit squad lists". PremierLeague.com (Liga Utama Inggris). 2010-9-1. Dijupuk 2011-7-7.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  2. "Premier League Player Profile". PremierLeague.com. Liga Utama Inggris. Dijupuk 2011-3-27.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. "Player of the Season". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 20 April 2009. Dijupuk 2009-4-20.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. "Player of the Season". WatfordFC.com (Watford F.C.). 2010-5-19. Dijupuk 2010-5-19.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  5. "Tom Cleverley". Soccerbase. Dijupuk 18 May 2011. 
  6. The Irish Times: Man Utd star accepts libel damages,. 5 October 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Skuat Olimpiade 2012 Karajan Manunggal