Teuku Wisnu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Teuku Wisnu
Teuku wisnu006.jpg
Jakarta
Pakaryan Aktor, Presenter
Taun aktif 2005-sapunika
Bojo Jeannia Fitria (putus)
Shireen Sungkar
(2010-sekarang)
Bebungah Aktor Terfavorit (Panasonic Awards 1997)
Aktor Terfavorit (Indonésia Kids Choice Awards 2008)
Aktor Terfavorit (Indonésia Kids Choice Awards 2009)
Aktor Terfavorit (Indonésia Kids Choice Awards 2010)
Aktor Terfavorit (Indonésia Kids Choice Awards 2011)

Teuku Wisnu (lair ing Jakarta, 4 Maret 1985; umur 34 taun) ya iku juru main sinétron kang duwé katurunan Acèh.[1] Teuku Wisnu nduwé dedeg kang dhuwuré 178 cm lan bobot 68 kg.[1] Teuku Wisnu wis dadi bintang ing sinétron, filem, iklan lan uga tau dadi presenter.[1] Teuku Wisnu kuliyah ing FISIP Jurusan Hubungan Internasional Universitas Moestopo Jakarta.[1] Teuku Wisnu dadi anak kang wuragil saka edulur kang cacahé papat.[1] Wisnu tau dadi bintang iklan Frestea lan Fren.[1] Winu uga tau akting ing sinétron Makin Sayang, Benar-Benar Cinta, Dua Hati, Si Manis Jembatan Ancol.[1] Teuku Wisnu uga dadi presenter ing program reality show Cinta Monyet lan dadi bintang layar lebar kang judhulé Lentera Merah lan Gue Kapok Jatuh Cinta.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Teuku Wisnu miwiti kariré ing jagad hiburan nalika dhèwèké kecelakaan mobil.[2] Nalika iku Wismu nganggo mobilé buliké lan kecelakaan ing dalan tol ing njero kutha.[2] Awit ora nduwé dhuwit kanggo ndandakna karusakan mobil duwéké buliké, Wisnu banjur ngugemi saran saka kancané kanggo mèlu casting ing salah sawijiné iklan.[2] Sawisé iku jeneng Teuku Wisnu wiwit dikenal masarakat.[1] Sinetron-sinétron kang tau dibintangi Teuku Wisnu ya iku Cinta Fitri, ing sinétron iki Teuku Wisnu meranaké dadi tokoh Farel.[1] Teuku Wisnu uga tau dadi finalis MTV VJ Hunt taun 2006.[1]

Nalika ana penganugrahan ing donyaning hiburan ya iku Panasonic Award kang kaping 12 kang dianaké tanggal 27 Maret 2009, Teuku Wisnu éntuk penganugrahan dadi aktor paling favorit.[1]

Kaurippan pribadi[besut | besut sumber]

Nalika suwé main ing sinétron Cinta Fitri, Teuku Wisnu banjur pacaran karo lawan mainé kang jenengé Shireen Sungkar.[1] Sadurungé pacaran karo Shireen Sungkar, Teuku Wisnu pacaran karo Jeannia Fitria alias Pipit wiwit akir taun 2005, nanging banjur putus lan pacaran karo Shireen Sungkar.[1] Sadurungé pacaran karo Teuku Wisnu, Shireen Sungkar uga pacaran karo Adly Fairus,kang uga main ing sinétron Cinta Fitri.[1]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  2. a b c Kecelakaan di Tol Bawa Berkah Buat Teuku Wisnu(dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)