Taman Putroe Phang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunongan
Kandang Taman Ghairah

Taman Putroe Phang inggih menika satunggalipun taman ingkang dipunwangun déning Sultan Iskandar Muda (1608-1636[1], dunungipun wonten ing wewengkon kompleks Istana Sultan Acèh ing Kutha Banda Acèh.[2][1] Taman menika dipundamel kanggé sang permaisuri Sultan Iskandar Muda ingkang asmanipun Putroe Phang ingkang tegesipun Putri Pahang, Putri Pahang asalipun saking wewengkon Pahang, ing negari Malaysia.[2]

Wonten ing salebetipun Taman Putroe Phang wonten pintoe khop ingkang kalebet satunggalipun lawang ingkang nyambungaken istana kaliyan Taman Putroe Phang ingkang wujudipun kubah.[2] Pintoe Khop menika kalebet satunggalipun papan kanggé istirahat Putri Phang. Ing mriki dayang-dayang masuh rikmanipun sang permaisuri.[2] Wonten ing mriki ugi wonten kolam kanggé sang permaisuri keramas lan siram kembang.[2] Pintoe Khop Putroe dipunwangun nalika wekdal panguwaosipun sultan Iskandar Muda, Pintoe Khop menika lawang penghubung istana kaliyan Taman Putroe Phang.[2] Ing Taman Putroe Phang wonten satunggalipun wangunan unik, ingkang namanipun Gunongan.[2] Gunongan kasebat dipundamel mèmper kaliyan paredèn-paredèn ingkang wonten ing Pahang, Malaysia.[2] Wangunan menika dipundamel amargi panyuwunipun sang Permaisuri piyambak, ingkang tansah ngraos kapang kaliyan kampungipun, Pahang ingkang dhaérahipun menika kathah siti awujud paredèn.[2]

Cathetan Suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ a b (id)Taman Putroe Phang dipunundhuh tanggal 10 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i (id)[Suhada, Ichsan (lan kanca-kanca). 2009. Pesona Indonesia; Pariwisata, Budaya dan Sosial (Lebih Dekat Mengenal Pulau Sumatra. Surabaya:Bintang Ilmu;kaca 69-70]

Pranala Njawi[sunting | Owah sumber]

(id)Taman Putroe Phang

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Taman Putroe Phang ing Wikimedia Commons.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.