Paredèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Khanan paredèn ing ing wayah surup

Paredèn ya iku salah sijiné wewengkon utawa ara-ara kang dhuweni dumung anané lemah luwih dhuwur saka lemah kang ana ing sakubenge serta dhuwuré kang luwih pendek saka wardi.Ing basa Indonésia kasebut perbukitan. Paredèn uga awujud jembar ara-ara kang ombo lan dawa lan dhuweni puncuk kang nduwèni ciri kayata anak gunung.Miringé (curam) utawa ing topografi paredèn bisa nemukake ing bagean salah sijinè laladan kang ledok.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paredèn&oldid=1015371"