Paredèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Khanan paredèn ing ing wayah surup

Paredèn ya iku salah sijiné wewengkon utawa ara-ara kang dhuweni dumung anané lemah luwih dhuwur saka lemah kang ana ing sakiteré sarta dhuwuré kang luwih pendek saka wardi.Ing basa Indonésia kasebut perbukitan. Paredèn uga awujud jembar ara-ara kang ombo lan dawa lan dhuweni puncuk kang duwé ciri kaya ta anak gunung.Miringé (curam) utawa ing topografi paredèn bisa nemu ing bagean salah sijinè laladan kang ledok.