Sri Adiningsih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sri Adiningsih
Gambar:Sri Adiningsih.jpg
Dewan Pertimbangan Présidhèn Republik Indonesia 4
Wiwit linggih
27 Januari 2015[1]
Présidhèn Joko Widodo
Kang sadurungé Emil Salim
Rerincèn dhiri
Lair (1960-12-11)Dhésèmber 11, 1960
Indonésia Surakarta, Jawa Tengah
Sisihan Kunta Setiaji
Almamater University of Illinois
Universitas Gadjah Mada
Panggaota Dosen
Agama Islam

Dr. Sri Adiningsih (lair ing Surakarta, 11 Dhésèmber 1960; umur 58 taun) ya iku ékonom lan dhosèn Fakultas Ékonomi Universitas Gadjah Mada kang njabat minangka anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn wiwit 19 Januari 2015. Dhèwèké tau ditunjuk dadi anggota Tim Ahli Panitia Ad hoc MPR taun 2001 lan candhaké pinilih dadi Sekretaris Komisi Konstitusi. Sri Adiningsih ya iku alumnus paling apik Cum Laude Fakultas Ékonomi Universitas Gadjah Mada Yogyakarta. Taun 1989, Sri kasil éntuk gelar Master of Science (MSc) saka University of Illinois Amérika lan ing tanggal 15 Oktober 1996, ing universitas kang padha, dhèwèké éntuk gelar Dhoktor babagan ékonomi. Sawisé éntuk gelar dhoktor mau, dhèwèké dadi dhosèn Pascasarjana UGM. Candhake dadi Kepala Pusat Studi Ékonomi Asia Pasifik UGM. Sri uga dipercaya minangka Adviser/Principal Economist at Exim Securities (1997), anggota tim ahli penyiapan materi GBHN babagan Wanhankamnas taun 1998, lan anggota OMBUDSMAN Badan Penyehatan Perbankan Nasional (BPPN) wiwit 1999 lan dadi Tim Ahli Panitia Ad hoc Majelis Permusyawaratan Rakyat (MPR) ing taun 2001. Pencapaian kang luar biyasa jalaran Sri Adiningsih saka kulawarga prasaja lan ngandhalake toko klonthonge ibune minangka redana urip sawisé bapake Daswandi tilar donya. Ing tanggal 19 Januari 2015, dhèwèké dipilih déning Présidhèn Joko Widodo dadi salah sijiné anggota Dewan Pertimbangan Présidhèn (Wantimpres).

Pendhidhikan lan Karier[besut | besut sumber]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Karier[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Jabatan pamaréntahan

Cithakan:Kotak suksesi petahana