Sorgum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sorgum
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Ordo: Poales
Kulawarga: Poaceae
Marga: Sorghum
L.
Spesies

Dumadi saka 30 spesies, pirsani teks

Sorgum utawa canthèl (Sorghum spp.) iku tetanduran serbaguna sing bisa dipigunakaké minangka sumber pangan, pakan kéwan lan bahan baku indhustri. Minangka bahan pangan ka-5, sorgum ana ing urutan ka-5 sawisé gandum, jagung, pari, lan jelai. Sorgum minangka panganan pokok wigati ing Asia Kidul lan Afrika sub-sahara.

Spesies[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sorgum&oldid=863912"