Canthèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Sorgum)
Sorgum
Sorghum.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Poales
Famili: Poaceae
Génus: Sorghum
L.
Spesies

Dumadi saka 30 spésies, pirsani teks

Sorgum utawa canthèl (Sorghum spp.) iku tetanduran serbaguna sing bisa kanggo sumber pangan, pakan kéwan lan bahan baku indhustri. Minangka bahan pangan angka 5, sorgum ana ing urutan angka 5 sawisé gandum, jagung, pari, lan jelai. Sorgum minangka panganan pokok wigati ing Asia Kidul lan Afrika sub-sahara.

Spesies[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]