Pakan kéwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lorong panganan ingon-ingon ing supermarket ing Brooklyn, New York

Panganan ingon-ingon minangka tanduran utawa bahan kewan sing dienggo dipangan dening kewan ingon. Biasane didol ing toko ingon-ingon lan supermarket, umume khusus kanggo jinis kewan, kayata panganan segawon utawa panganan kucing . Umume daging sing digunakake kanggo kewan sing dudu manungsa minangka produk sampingan saka industri panganan manungsa, lan ora dianggep minangka "nilai manungsa

[1]Ing taun 2018, pasar panganan hewan peliharaan dunya regane US $ 87,08 milyar lan diprakirake bakal tuwuh dadi US $ 113,2 milyar ing taun 2024. [2] Pasar panganan ingon-ingon dikuasai limang perusahaan utama, ing taun 2019: Mars, Inc., Nestle Purina Petcare, JM Smucker, Hill's Pet Nutrisi, Inc. (duweke Colgate-Palmolive ), lan Blue Buffalo Co. Ltd (duweke Mills Umum ).

Amarga kebiasaan panganan karnivora akeh kewan ingon-ingon (utamane kucing lan segawon), kalebu konsumsi kira-kira kaping lima daging lan iwak ing donya, pengaruh produksi panganan ingon-ingon ing tilas karbon lan perubahan iklim dadi masalah.

[3]

Kucing nganggo mangkok panganan kucing pelet .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Hickman, Leo. Britain's problem with pets, The Guardian, November 13, 2009.
  2. "Pet Food Market | Growth, Trends, and Forecasts (2019-2024)". www.mordorintelligence.com. Dibukak tanggal 2019-10-21.
  3. "Can insect pet food cut dogs' carbon pawprint?". The Hindu. THG Publishing Pvt Ltd. Reuters. 2019-01-12. ISSN 0971-751X. Dibukak tanggal 2019-10-12. Do you love your dog, but are worried about the environmental impact of their meat-heavy diet? [...] Studies suggest pets consume about a fifth of the world's meat and fish, and a dog's carbon footprint is more than twice that of a 4x4 car, according to Yora.