Pakan kucing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kucing sing lagi  mangan pakan kucing sing jinisé garing .

Pakan kucing iku pangan mligi sing diwenenhaké lan dipangan déning kucing lokal. Pangan kucing kudu nduwéni kabutuhan gizi sing dibutuhaké déning kucing,[1] ya iku panganan sing akeh ngandut vitamin lan asem amino.[2][3] Panganan sing ngandut asem amino taurine tuladhané daging. Menawa kurang zat taurine ing wektu sing suwé, umpamané menawa kucing diwenehi pakan asu sing ngamot sethithik taurine, bisa nyebabké kurangé daya saka retina, kelangan pandeleng, lan jantung rusak.[4]

Pangan kucing sing wis umum[besut | besut sumber]

Pakan kucing sakeh-akehé bisa dituku ing toko pakan kucing, toko kéwan, lan pasar swalayan, sing tinemu awujud garing (ing Amérikah Sarékat ditepung minangka "kibble") utawa teles disimpen ing blek-blekan. Sawenèh pakan kucing didol kanthi mentah sing wis beku lan produk premix kanggo sing nduwéni sing péngin menehaké pakan mentah marang kucing.

Pakan Garing[besut | besut sumber]

Pakan kucing sing  jinisé garing.
Pakan kucing sing jinisé teles.
Gambar:Makanankucingvegan.jpg
Pakan Kucing sing jinisé sayuran.
Gambar:Kucingmakan.jpg
Kucing sing lagi mangan pakanan gaweane sing duwe kucing.

Pakan garing  (ngandhut 8-10% banyu) biasané digawé kanthi cara ekstrusi daging kanthi tekanan lan suhu dhuwur. Pakan garing bisa ditambahaké bahan liyané kaya ta lemak kanthi cara disemprotaké kanggo nambah palatability lan rasa.[5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Inggris) Knight, A (2005). "In defense of vegetarian cat food". Journal of the American Veterinary Medical Association 226 (4): 512–3. PMID 15742685. doi:10.2460/javma.2005.226.512.  Diakses 05 Juni 2014.
  2. (ing basa Inggris) Howell E. Food Enzymes for Health & Longevity Woodstock Valley, CT, US: Omangod Press. xx. 1980. Diakses 05 Juni 2014.
  3. (ing basa Inggris) Perry T. Commercial Pet Food Truth – What’s Really For Dinner. Diakses 05 Juni 2014.
  4. (ing basa Inggris) Aquirre, GD (1978). "Retinal degeneration associated with the feeding of dog foods to cats". J. Am. Vet. Med. Assoc. 172: 791–796. 
  5. (ing basa Prancis) Fabrication des croquettes. www.facco.fr. Diakses 20 Agustus 2014.