Sopas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sopas
Homemade chicken soup.JPGSopas, Filipino noodle soup dish.jpg
Top: Chicken sopas with green peas, tomatoes, and cabbage
Bottom: Sopas with corned beef
Jeneng liyanécreamy macaroni soup
JinisPasta
AjanganMain dish
Panggonan asalPhilippines
Hawa ajanganhot, warm
Woworan pokokelbow macaroni, evaporated milk, chicken (or beef/pork), butter, garlic, onion
Panganan sairibchicken noodle soup, sopa de fideo, suam na mais, lugaw, arroz caldo, chicken macaroni salad
Buku masakan: Sopas  Médhia: Sopas

Sopas yaiku sup makaroni Filipina sing digawe nganggo makaroni sikut, macem-macem sayuran, lan daging (biasane daging pitik ), ing duduh kaldu krim sing ana susu sing nguap . Iki dianggep minangka panganan sing nyenengake ing Filipina lan biasane dipangan nalika sarapan, hawa adhem, utawa disedhiyakake kanggo wong sing lara. [1] [2] [3] Sopas lumayan gampang digawe. Daging kasebut digodhog dhisik nganti lembut. Sopas biasane nggunakake daging pitik, nanging uga bisa nggunakake daging sapi utawa daging babi sing asring dicet utawa uga kalkun. Uga bisa nggunakake turahan daging utawa daging olahan kaya daging sapi jagung . [4] Biasane dicopot sawise empuk lan dipotong nganggo balung sing dibuwang, nanging sawetara resep nglumpati bagean iki. Simpenan disimpen mengko. [5] Bawang putih lan bawang banjur tumis ing butter sakdurunge, sadurunge stok ditambah maneh lan digodhog.

Rujukan[besut | besut sumber]

[6]

  1. "Creamy Chicken Sopas (Filipino Chicken Macaroni Soup)". Manila Spoon. Dibukak ing 16 December 2018.
  2. "Chicken Noodle Soup (Sopas) – Filipino version". Foxy Folksy. Dibukak ing 16 December 2018.
  3. "Top 18 Delicious Filipino Soup Recipes for Rainy days". Pinoy Recipe at Iba Pa. Dibukak ing 16 December 2018.
  4. "How to Cook Sopas - the Creamy Filipino Macaroni Soup". Delishably. Dibukak ing 16 December 2018.
  5. "Creamy Chicken Sopas Recipe and Preparation Tips". Recipe ni Juan. Dibukak ing 16 December 2018.
  6. Angeles, Mira. "Chicken Sopas (Chicken Soup) Recipe". Yummy.ph. Dibukak ing 16 December 2018.